Wangedrag Mark Rutte net zo erg als Matthijs van Nieuwkerk

De Volkskrant kwam een paar weken weken geleden met een vernietigend artikel over het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk. De Volkskrant interviewde 70 oud-medewerkers van het programma De Wereld Draait Door. In het artikel worden veel voorvallen besproken waarin Matthijs zijn medewerkers volledig vernederd en uitgescholden zou hebben.

Mark Rutte heeft nu zelf toegegeven dat hij qua wangedrag net zo erg of erger is dan Matthijs van Nieuwkerk. Dit liet Jort Kelder weten de beste vriend van Mark Rutte in het NPO 3-programma ‘Dat zijn geen grappen‘.

Jort zegt er het volgende over:

“Ik wist dat Matthijs wel een beetje humeurig kon zijn en er klapte wel eens een deur in het slot na de uitzending als de redactie toegesproken werd, maar wat je in de Volkskrant las… Ja, maar goed, dat is natuurlijk een samenvatting van vijftien jaar tegenslag voor sommigen.”

“Ik besprak het even met Rutte. Die belde mij erover en zei: ‘Hoe zit dat met die Van Nieuwkerk?’ Want hij was daar natuurlijk ook wel eens geweest. Nou, even over gepraat.”

“Hij zei: ‘Ja, ja, ja, maar goed, alle grote intendanten in de kunst, in de… Die hebben dit soort woede-uitbarstingen ook. Sterker: ik heb het zelf nog heel vaak gehad.’ Dat is algemeen bekend. Rutte heeft wel eens een driftbuitje.”

 “Hij zegt: ‘Het verschil is natuurlijk wel: maak het goed, kom daarna terug en zeg: ‘Joh, sorry, dat had ik niet moeten doen.’ Dan sta je volgens mij weer quitte.’”

“Ik weet niet of Matthijs dat vaak genoeg gedaan heeft, maar het laat onverlet dat… Die prijzenkast staat niet voor niets zo vol.”

“Je ziet ook wel in die omroepconflicten dat die twintigers zó gevoelig zijn.”

“Ze zijn door hun ouders opgevoed met louter complimenten en medaille-uitreikingen en dan komt er een keer een functioneringsgesprek en dan zegt iemand: ‘Ja, maar dat was niet zo goed.’ En dan komen de tranen en de dag erna de burn-out. Dat is de samenleving waar wij nu in beland zijn.”

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hé uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties