Koninklijk drama: Máxima en Amalia in machtsstrijd verwikkeld

Het koningshuis van Nederland is opnieuw in opspraak. Dit keer gaat het om kroonprinses Amalia die voor een vervelende verrassing zorgt. Want wat blijkt? Ze is één van die minst populairste leden van het koningshuis.

De populariteit van de Oranjes heeft al een tijdje te lijden onder verschillende schandalen, en dit slechte nieuws zal daar vast geen verbetering in brengen. Het lijkt erop dat zelfs Amalia, die recentelijk nog bedreigd werd door de georganiseerde misdaad, niet op veel sympathie kan rekenen.

Een recente peiling van Ipsos bracht opnieuw een dalende populariteit van ons koninklijk huis aan het licht, waarbij voor het eerst ook Amalia werd beoordeeld. En het resultaat is niet bepaald gunstig. Terwijl koning Willem-Alexander en koningin Máxima nog redelijk scoren, moet Amalia genoegen nemen met een 7. Dat is veel lager dan haar moeder Maxima.

Het lijkt er dus op dat de toekomst van ons koningshuis nog steeds volledig in handen is van Máxima, die met haar populariteit de boel nog enigszins kan redden. Wat er precies aan de hand is met Amalia’s populariteit is niet bekend, maar het is duidelijk dat er werk aan de winkel is voor onze kroonprinses.

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hé uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Al eens bij stilgestaan dat dit kind geen keus heeft, of ze als iedere student uit de bol gaan kan , met die ijzeren bal aan haar enkels dat koningshuis heet. Niet meer van deze tijd.

Dan stopt ze er toch mee, scheelt ons weer veel geld

Maar ja, bekijk haar foto‘s eens, ze heeft er echt geen zin in. Als er een lachje afkan dan is het heel geforceerd. Echt geen pr voor ons land. Laten we het koningshuis alsjeblieft opdoeken….

jij kost ook geld wat een klets alles kost geld Die in de bijstand zitten ook

Ze zit toch in de bijstand, de uitkering is wel een stuk hoger.
Maar zonder uitkering heeft ze geen inkomen.
Blijft dus geld kosten voor de overheid.

Henk en nog een paar anderen. Het Koningshuis afschaffen vanwege de kosten?
Meer dan 200.000 werklozen en meer dan 300.000 vacatures. Heb je wel eens uitgerekend wat dit ons per jaar kost? Laten we het dáár dan eens over hebben. En verder moet je de voors en de tegens van iets altijd afwegen vóórdat je tot een uitspraak komt.

En een president kost zeker niets

Logisch dat de Koningin beter scoort dan haar dochter. Amalia kan nog niet beoordeeld worden op haar daden. En waar hebben wij het over, een 7 is toch ruim voldoende!

Ik vindt dat iedereen recht heeft op studeren. Dus ook Koningskinderen.

7 is prima was ik blij mee op school!

Het moet vreselijk zijn.. Altijd kritiek op alles wat ze doet, uiterlijk, vriendjes, als ze eens een glas te veel drinkt. Ik heb een kleindochter van 20 die best wel moet buffelen met studie EN baantje maar die zo vrij is als een vogel. Die zomaar bij een vriendin kan blijvwn slapwn als het te laar is voor o.v. Arme Amalia, wat zou ik haar dat gunnen. Ben niet tegen koningschap maar kan me vooestellen als ze er vanaf ziet.

Word jij hier nu echt blij van om dit te schrijven ?

Teveel…en doet zijn werk niet eens GOED.
Trouwens, Kaag en meerdere, opzouten.

Koning terug heffen in ” meerspraak”.
Maxima meer naar de achtergrond .
Haar vind ik teveel aanwezig

Wat een onzinverhaal. Een 7, weer een of ander cijfer, ze komt net om de hoek kijken terwijl maxima zoveel ervaring heeft opgedaan. Denk je echt dat je moeder en dochter moet vergelijken?
Aan de andere kant ik heb echt geen medelijden met een prinses, ze hebben andere lusten en lasten tov het kind van een doorsnee gepeupel. En ja ze hoeft geen slanke den te zijn, maar als ze zo ermee zit dat men haar als dik/overgewicht aanduidt dan heeft ze genoeg personal trainers om er wat aan te doen. Man we hebben zelf onze sores.

Ik vind het zielig voor haar dat dat meisje zo moet leven. Ik vind haar een mooi meisje, en met haar gewicht is ook niets mis. Ik vind het vreselijk zielig dat ze niet kan doen wat ze graag zou willen. Ik hoop dat ze toch heel gelukkig wordt ondanks alle nare dingen die sommige mensen over haar zeggen. Je zal maar in haar schoenen moeten staan… ik heb trouwens nog niet vaak negatieve dingen over haar horen zeggen in mijn omgeving…

Helemaal gelijk.
Laat haar met rust, en waarom mag zij niet iets drinken.
Ze is maar 1 keer jong en geniet ervan.
Ze is een prachtige prinses♥️♥️♥️

Helemaal mee eens zij zijn ook maar 1 keer jong moeten ook genieten .

Niet het koningshuis is het probleem maar het fijne kabinet met de VVD en d666 voorop

Laat het Koningshuis met rust, denk je nou echt dat die 46 % die ons Koningshuis weg wil ons land beter kunnen maken . Wees trots op wat ze voor het land doen .

Let allemaal eens op jullie zelf

zo is het

Houdt eens op met die grote onzin.
Laat haar met rust en genieten van haar jeugd.Ik vind haar een SUPER leuke dame waar wij als Nederlanders trotd op moeten zijn.

Ik vind het n mooie meid ze heeft ook recht om jong te zijn
Geniet van het leven

Erg triest idd, niet haar keus. Een gouden lepel is helaas niet voor haar van toepassing.

Hele knappe en bijzonder slimme jonge vrouw die hopelijk niet bezwijkt onder alle kritiek en bedreigingen die ze krijgt.
Vreselijk om zo’n jong meisje en haar familie dit aan te doen.
Een koningin in voorbereiding om trots op te zijn!

100 % mee eens. Heel geforceerd en geen goede pr uitstraling voor Nederland, want daar gaat het toch om.

A.u.b. mensen laat Amalia met rust en anderen om je heen.Wat een afgunst en geroddel over een ander.Alsof niks verkeerd doen en/of zeggen.
Zouden jullie het leuk vinden als je op alles wordt afgekeurd

Geef haar de ruimte op zich te ontplooien
Misschien wil ze zelf veel
Liever is anders doen dan tot koningin worden

Jij moet je schamen. laat haar met rust.
Ze is nog jong en een vrolijk jonge dame.
Als ieder nu eens na zich zelf kijkt
Het is vast niet makelijk als er zo op je gelet wordt.
Zou niet graag in haar schoenen staan.

Ik denk dat Maxima met elk van haar dochters ooit een strijd zal aangaan, die wil echt niet op de achtergrond staan bij haar dochters, die staat veel te graag zelf in het middelpunt.

Heb je goed verwoord.

Simon helemaal mee eens waarom is zij met Alex getrouwd denk jij
Aandacht en de kroon geld
Bling bling

Stelletje zeikers zijn jullie, hebben overal wat op, neem Rutte inplaats van Amalia, zij doet het beter.

Blijf toch eens af van het privé leven van Amalia. Gun dit meisje toch de vrijheid, zichzelf te zijn!
Stap toch eens af van al dat veroordelen enz…

Amalia is intelligent en knap. Ik gun haar een ontspannen leven zoals andere jonge vrouwen en ik hoop dat zij over een jaar of 20 (wat ik dan misschien nog nèt zal meemaken) haar vader op zal volgen als onze Koningin.

# hertje zal u even duidelijk maken dat geen 1 van de Nederlandse bevolking die nu nog leeft voor die poppenkast heeft gekozen ik wil ook wel gratis wonen en meer als 1.6 mil per jaar krijgen (ze is student ) maar zit ver boven de burgerij op zouten dat zooitje

Wat jammer nu. Als je in zo’n huis geboren bent en altijd maar mensen om je heen. En als je op de foto moet of ze zien je zo. En of je nu hoofdpijn of ongesteld bent, je moet wel blijven lachen. En ja sorry dat ik het zeg . Ben een koningshuis mens. Maar de Meisjes zijn nog maar pubbers. Weet u hoe dat voelt altijd maar mensen om je heen, weten dat er iets kan gebeuren. Misschien niet eens bij het feestje van haar Vader zijn. Omdat er van die gekken rondlopen. Sorry maar dat is mij 0mening.

Laten we eens ophouden met mensen in een hokje plaatsen, te bekritiseren terwijl je ze helemaal niet kent, te veroordelen zonder reden alleen om te verdoezelen wat een saai, oninteressant en ontevreden leven wat ze zelf hebben. Laat Amalia of haar ouders met rust. We weten toch onderhand wel wat het met je doet om zo afgezeken te worden. Het gegeven dat ze prinses is geeft je geen recht om je zo vervelend te gedragen. Hebben je ouders je dat niet geleerd ? Behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

Het wordt tijd om het koningshuis af te schaffen. Niet meer van deze tijd. Republiek kost ook veel geld , maar doet meer recht aan de samenleving. Laat Willem maar de laatste zijn. Wel een leuke bijnaam trouwens: Willem de laatste.

ZO IS DAT AFSCHAFFEN IK ZIE HET NUT ER NIET VAN IN. MONARCHIE KOST DE STAAT ALLEEN MAAR EEN HOOP GELD.

@Roberto, je hoeft niet zo te schreeuwen. We zijn niet doof.

Laat dr toch is ook gewoon n meisje
Wat helaas uit de koninklijke familie laat dr in hemelsnaam gewoon dr ding doen
En dat ze niet slank is ja uhh we mogen in dit land niet discrimeneren maar wel als je wat dikker bent als n ander
Werkelijk slaat alles zij heeft de pech dat ze overal van bij komt
Kijk dr gezichts eens waanzinnig mooi meisje
Laat dr in dr waarde mensen

Laat haar toch met rust! Al dat commentaar!

Het allerbeste zou zijn ,weg met nep koningshuis opdoeken, weg ermee Ze hebben voor ons land geen enkele meerwaarde.En Maxima sws weg met haar WEF .

Donkers, weet je dat het merendeel van de mensen praat naar het verstand dat hij/zij heeft!

Wat n jaloerzie zeg. Ik word misselijk van jullie gezeik over n meisje! Oordeel toch niet zo en kijk eerst eens naar jullie zelf!
Bah! Schaam jullie met je domme kritiek en heb respect voor elkaar. Voor iedereen dus ook voor deze mensen. Ben dankbaar dat jij wél vrije keuzes kan maken en loop niet zo te zien.

Lieve schat van n Amalia, laat ze maar mauwen met hun afgunst. Je bent n stoere, knapoe en intelligent danetje.

Lieverd, doe wat goed voelt. Ik – een zeker heel veel anderen – zijn super trots op jou en je ouders die zo hun best doen. Love you, leef en geniet.
❤️❤️❤️❤️