De schokkende geheimen van koning Willem-Alexander onthuld

De Nederlandse koning Willem-Alexander is niet alleen het staatshoofd van ons land, maar ook een man met een kleurrijk leven. Van zijn studententijd als Prins Pils tot het besturen van passagiersvluchten als piloot, de koning heeft heel wat op zijn cv staan. Hier zijn een paar feiten over onze vorst die je misschien nog niet wist.

Als student was Willem-Alexander bekend als Prins Pils, omdat hij erom bekend stond om te genieten van een biertje en een feestje. Maar dat betekent niet dat hij alleen maar feestte. Zo reed hij in zijn studententijd een auto de Leidse grachten in. Een ongeluk dat hem nog steeds achtervolgt, maar het heeft hem er niet van weerhouden om te genieten van het leven.

Na zijn studie heeft Willem-Alexander ervoor gekozen om in de Koninklijke Marine te dienen. Daar kreeg hij ook de kans om te leren vliegen. En ook al heeft hij zijn militaire carrière inmiddels beëindigd, hij is nog steeds een piloot. En niet zomaar een piloot, hij bestuurt af en toe een passagiersvlucht, dus het kan zomaar zijn dat je bij de koning in het vliegtuig zit!

Maar het leven van Willem-Alexander is niet altijd zo feestelijk geweest. Hij heeft ook een aantal moeilijke jaren gekend, vooral toen de MH17-ramp plaatsvond in 2014. Het was het zwaarste en ergste jaar van zijn tien jaar op de troon.

Maar naast de moeilijke tijden heeft de koning ook veel hobby’s waar hij van geniet. Zo is hij een fanatiek golfer en kijkt hij regelmatig youtubetutorials over golfen. Ook schaatst hij graag, en deed hij in 1986 onder de naam W.A. van Buren mee aan de Elfstedentocht.

Maar niet alleen in Nederland vindt de koning zijn plezier. Elk jaar gaat hij met zijn familie skiën in Lech, Oostenrijk. En tijdens zijn coronaperiode is hij ook aan het zoomen geslagen, net als de rest van ons. En tijdens deze zoom sessies had hij vaak alleen boven heel netjes aan en van onder lekker casuel.

Koning Willem-Alexander is dus meer dan alleen maar een staatshoofd. Hij is een man die van het leven geniet en die altijd tijd maakt voor zijn hobby’s en interesses. En als je ooit met hem mee vliegt, weet dan dat je in goede handen bent bij deze vliegende vorst.

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hé uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties