Kees van der Spek in elkaar geslagen op het randje van de dood

In een bloedstollende aflevering duikt Kees van der Spek in de duistere wereld van de gevreesde drug ‘duivelsadem’, beter bekend als ‘scopolamine’. Na het tragische overlijden van een Nederlands koppel in Colombia, dat mogelijk verband houdt met deze angstaanjagende substantie, kon Kees het niet laten om zichzelf in gevaar te brengen.

Op zoek naar de geheime locaties waar deze zombiedrug wordt verhandeld, schuwt Kees geen enkel risico. Op straat spreekt hij verschillende mensen aan, op zoek naar informatie over de drug en hoe deze te verkrijgen is. Tot zijn verbazing blijken de lokale dealers hem maar al te graag te helpen. Ze leiden hem naar duistere steegjes en geheime ontmoetingsplekken.

In een onopvallende souvenirwinkel wordt Kees geconfronteerd met een andere verraderlijke verleiding: de ‘White Coffee drug’. De suggestieve woorden van een sinistere verkoper prikkelen Kees’ nieuwsgierigheid en hij volgt de dealers naar een achterkamertje in de winkel. Daar ziet hij meteen een zakje van de betreffende substantie. Het moment van de waarheid is aangebroken.

Met trillende handen vraagt Kees naar de prijs, maar plotseling wordt hij aangemoedigd om het zelf te proberen. Overweldigd door de dreigende sfeer, besluit Kees echter dat het tijd is om te vertrekken. Hij verzint snel een smoes en zegt dat hij later op de avond zal terugkeren, wanneer er minder mensen zijn.

Maar net wanneer Kees denkt te ontsnappen, grijpt een van de dealers in. Met een dwingende toon dwingt hij Kees om weer plaats te nemen. Een preek over respect volgt, maar gelukkig blijkt de crimineel ook een zachte kant te hebben. Hij biedt Kees een onverwachte oplossing: een korting als hij het geld meteen kan betalen. Kees voelt echter geen dankbaarheid en weet te ontsnappen.

Of dat dacht hij tenminste. Achtervolgd door de woedende handelaren beseft Kees dat hij nog niet uit het gevaarlijke spel is ontsnapt. “Dit zijn serieuze zaken!”, roept een van de mannen terwijl ze hem inhalen en slaan. Kees probeert zijn onschuld uit te leggen en beweert slechts een toerist te zijn die de prijs te hoog vindt, maar hij wordt ruw behandeld.

In een ultieme poging om te ontsnappen, houdt Kees een taxi aan en springt hij snel naar binnen. Hij ademt opgelucht uit en grijpt met trillende handen naar zijn telefoon. “Het ging bijna helemaal mis,” fluistert hij in de telefoon naar zijn collega’s. “De drugsdealers waren bijna mijn ondergang.”

Benieuwd naar de huiveringwekkende details? Bekijk de volledige aflevering hier en ontdek de schokkende waarheid achter de duivelsadem!

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hé uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik heb de uitzending gezien, maar om nu te zeggen:
“Op het randje van de dood”, is nou ook weer overdreven.
Ik bevind me tenslotte elke dag op het randje van de dood als ik me in het huidige verkeer begeef.
Was wel zeer verbaasd dat scopolamine voor hem nieuw was.
Dit spul werd in WOII al door de Duitsers toegepast als ze verzetsmensen in handen kregen. Werd toen gebruikt als een waarheidsserum tijdens ondervragingen.

Cees van der Spek, wat een DROEFTOETER
Vertellen dat het meest giftige- en dodelijk goedje, scopolamine uit een plant in Colombia ook uit een plant gemaakt kan worden die in Nederland te koop is.
Met naam en toenaam.

Daar stond ik ook al van te kijken idd. Brengt mensen op ideeën. Helemaal gelijk hoor Clarie.