Schandalig! Willem-Alexander en Máxima verkwisten honderdduizenden euro’s op luxueuze vakantie terwijl het volk lijdt

Een vorstelijk avontuur: Willem-Alexander en Máxima ontdekken de geneugten van luxe en romantiek tijdens een exorbitante vakantie op een historisch megajacht in Italië. De koninklijke paar verruilde tijdelijk de troon voor de weelderige kajuiten van de Marala, een van de oudste en meest exclusieve jachten ter wereld. En zoals verwacht, hangt er een aanzienlijk prijskaartje aan deze vorstelijke escapade…

De betoverende Eolische eilanden zijn momenteel de hotspot voor koninklijke families uit heel Europa. Onlangs sloten Willem-Alexander en Máxima zich aan bij deze elitekring en schitterden ze op het mondaine toneel van dit mediterrane paradijs. Hun aankomst op de Marala, een historisch jacht dat meer dan negentig jaar geleden zijn eerste zoute wateren trotseerde, was een waar spektakel.

Met een indrukwekkende lengte van bijna zestig meter, volledig vervaardigd uit duurzaam staal en met plaats voor maximaal achttien verwende passagiers en dertien toegewijde bemanningsleden, is de Marala een drijvend paleis op de golven. Hoewel het jacht door de jaren heen enige renovaties heeft ondergaan, heeft het zijn oorspronkelijke charme en allure uit de jaren dertig weten te behouden.

Maar laten we niet vergeten dat luxe een prijs heeft. Volgens het gerenommeerde Italiaanse dagblad Giornale Di Sicilia bedraagt het kostbare genoegen om een week lang te vertoeven op de Marala maar liefst 230.000 euro. Een astronomisch bedrag dat slechts weinigen zich kunnen veroorloven. Belachelijk als je ziet dat de meeste mensen in het land het zwaar hebben door de hoge inflatie.

Alsof dat nog niet genoeg is, werden onze koning en koningin bij elk uitstapje aan wal begeleid door een politieboot van de Italiaanse Carabinieri, om hun veiligheid te waarborgen terwijl ze de pittoreske dorpjes in de omgeving verkenden.

Maar de Marala heeft niet alleen onze koninklijke hoogheid aan boord gehad. Dit majestueuze schip heeft eerder al een aantal opmerkelijke gasten ontvangen. Legendarische zanger Frank Sinatra genoot ooit van een onvergetelijke vakantie op dit drijvende juweel, en ook de voormalige Spaanse koning Juan Carlos heeft de Marala met zijn aanwezigheid vereerd.

Terwijl de betoverende Italiaanse herinneringen nog vers in hun geest zitten, bevindt ons koningspaar zich momenteel in België voor een belangrijk staatsbezoek. Gisteren arriveerden Willem-Alexander en Máxima in stijl op station Brussel-Zuid, met de koninklijke trein als hun majestueuze vervoermiddel.

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hé uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Decadente zooi snel afschaffen, leve de Republiek.
Kost ook nog eens 90% minder een President.

Paleizen en landgoederen en de inrichting hiervan, hofauto’s, vliegtuig etc. zijn géén eigendom van de koning maar van de staat, dus van ons allemaal.
Laten we aannemen dat de werkelijke kosten voor het Koningshuis E 42,5 miljoen bedraagt, wat best een aardig bedrag is en we weten dat Nederland ruim 17 miljoen inwoners heeft, dan draagt iedere inwoner per jaar E 2.50 bij. Toch niet echt een bedrag om wakker van te liggen en bovendien heb ik op koningsdag ook nog een een vrije dag. Is mij het meer dan waard. En dan hebben we het nog niet gehad over de invloed van het Koningspaar op bijv. Handel en Internationale betrekkingen.
En wat de bijdrage van een President met zijn ploeg bedraagt, ondervinden wij dagelijks aan den lijve.

Wilde dat iedere Nederlander mij 2,50 gaf en hou even op met de invloed van ze bij handel en internationale betrekkingen hebben dat wordt ons gewoon wijsgemaakt is totaal geen bewijs van. Nederland dreef al handel met de hele wereld toen het een republiek was kwam geen koning aan te pas. Ze worden alleen ingevlogen voor het perfecte plaatje. Een president draagt verantwoording en de koning niet kan doen en laten wat hij wilt als het verkeerd is krijgt de minister president op zijn donder.

Volgens mij was ons Koningspaar hier te gast. Dus wat verkwisting en een volk dat lijdt!

Heerlijk leventje al die luxe reizen & vele privereisjes.

Vindt je het gek dat die types allemaal tegen de 85/90 jaar oud worden.
Alles wordt voor ze gedaan🍀..huis is altiid tiptop netjes+schoon bij thuiskomst, uitgebreid eten staat klaar, kids worden vanaf baby verzorgd door de nanny.
Ze hebben nooit mot samen om het huishouden of wie de kids verzorgt.
Pas op hun circa 45e hoeven ze te werken -als hun ouders nog gezond/in leven zijn- ook Amalia kan nog ws ruim 20 jaar reizen & leven in Spanje.
Zoveel vrijheid in buitenland sowieso, fantastisch zo’n avontuurlijk start van je volwassen leven!🍸🍀💖👏🌞⛵💃

Ze hebben geen idee hoe bevoordeeld zij zijn!😁😜🤣

Ik kan het niet betalen in iedergeval.Sinds zijn corona reisje heb ik niets meer met het koningshuis.Ze kosten klauwen vol met geld die gasten.Ik weet dat er een vakantie voor ons niet in zit dit jaar.

We zijn niets anders gewend van ze en zolang ze op Prinsjesdag opslag krijgen, zal het ze een worst zijn wat we vinden. Die geven geen bal om het Nederlandse volk en hebben ze ook nog nooit gedaan.

Als ze 1 week ons dagelijkse (werk)leven zouden ervaren zouden ze gillend gek worden. Elke dag rjd 6 uur op fiets & hutje niuthe in trein + deadlines + elke dag afgerekend worden op je prestaties + overwegen in eigen tijd, rond 18.30 eindelijk thuis, eten koken, kids nog wat aandacht geven etc.etc.
Op je werk krijg je zelden een compliment & verwelkomen ze je niet met een lach en aardig woord. Je stapel werk afmaken en wel zsm + perfect ajb!👊

Zo’n stress-leven kennen zij helemaal niet. Alles is zo relax bij ze & wordt geregeld voor ze. Overal is iedereen vereerd dat ze er zijn, krijgen ze complimenten & worden ze vol enthousiasme verwelkomd.👏😁👑
Beetje lachen & af interesse tonen en keer een is je dankbaar en blij.
Daarna in hun gespreide bedje thuiskomen. Voetjes ff laten masseren & in jacuzzi wat proosten op de leuke dag! 🍀🍸🌞🌸

Ach ze hebben toch schiet aan het klootjesvolk, da’s allang bekend.🙄
Ze doen niks anders dan leuke reisjes maken.

Ik wil ook ook wel die uitkering van hun amalia krijgt 1.6 miljoen per jaar netto op haar spaarbank gestoord en de gemiddelde nederlander zal rond de 40.000 zitten en zei is 19 gaat ook omhoog nog tot haar 27e stoppen met dat huis van weglopers

Wow €40.000 netto🙀😂 dik boven modaal..zou ik van dromen als ik ooit zo’n too-inkomen zou hébben.🤣

Jongens wat een gezeur Je zou niet veilig kunnen leven of openbaar bezit zijn ,totaal geen privé leven hebben.
Achtervolgd worden bij alles wat je doet of moet doen.
Niet zelf kiezen wat je wilt doen altijd commentaar van anderen.
Ophouden met dat gedoe,je zou eens een maand in hun leven moeten leven,dan zullen veel mensen niet gelukkig zijn.
Probeer eens anders te reageren,.
En ja het is niet fijn als je weinig hebt, of als je ernstig ziek bent, en als je altijd pijn hebt en ze kunnen niets voor je doen.
Maar als je in hun situatie zit is het echt niet grandioos of zo geweldig.