André Hazes en Monique veroordeeld door de rechter, dit is hun straf

Een onverwachte wending in het leven van André Hazes en Monique Westenberg! Het bekende stel heeft de aandacht van de rechtbank van Rotterdam weten te trekken, niet vanwege roem, maar vanwege een boete voor leerplichtverzuim. De rechter heeft hen elk een boete van 450 euro opgelegd, wat het totaal op 900 euro brengt. Maar zijn ze echt onder de indruk van deze veroordeling?

Terwijl de rechtbank nog bezig was met de zaak, besloten André en Monique er vandoor te gaan voordat het vonnis werd uitgesproken. Een opmerkelijke zet die doet vermoeden dat de boete niet al te zwaar op hun gemoed drukt.

Maar waar draait dit alles eigenlijk om? Het koppel nam hun zoontje Dré mee op een reis buiten de reguliere schoolvakanties om, ondanks dat hun mondelinge toestemming om dit te doen werd ingetrokken. Het gevolg? Een confrontatie met de rechter vanwege leerplichtverzuim. Het stel bleef niet onopgemerkt toen ze besloten hun zoontje langer dan tien dagen vrij te geven voor de vakantie.

Opvallend genoeg waren André en Monique niet bereid om de uitspraak af te wachten. Direct na de zitting verlieten ze de rechtbank. Hun advocaat verklaarde later dat dit te maken had met “andere afspraken”. Met een boete van 900 euro lijkt de impact niet al te groot, en dat merkten de reacties op sociale media.

Maar er is meer dan alleen de boete. Yvonne Coldeweijer onthulde dat Monique woedend was op de school van Dré en zelfs besloot hem naar een andere school te sturen. “Het arme kind”, aldus Yvonne, omdat dit al de tweede keer is dat hij van school wisselt. Dit emotionele aspect voegt nog meer drama toe aan het verhaal.

Ook Monique zelf voelde zich geroepen om de situatie op te helderen. Ze bevestigde dat Dré inderdaad naar een nieuwe school gaat, maar benadrukte dat dit niet verband houdt met de leerplichtzaak. De overstap was gebaseerd op zorgen over “structuur en regelmaat”, volgens Monique’s verklaring op Instagram.

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hé uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En hebben ze nu een strafblad ?
Zodat ze Amerika, Thailand, Australië en dat soort landen niet meer inkomen ?
Ze liggen echt niet wakker hoor van die 900 piek.
Dat is voor Monique 2 paar schoenen.
(Misschien wel 1 paar)
Trouwens knap onbeschoft om voortijdig de rechtszaal te verlaten.
Geeft een verpletterende indruk.
Als ik rechter was geweest en ze zouden mij dit flikken, dan waren ze echt de Sjaak.
Wat een stel asocialen zeg.

Nee, waarschijnlijk alleen een aantekening. Dus ze zullen nog gewoon naar Amerika, Australië en Thailand kunnen gaan. Als ze nog een keer in aanraking komen met de leerplichtambtenaar, dan is de kans er wel dat ze een strafblad krijgen. Want dan komen ze volgens mij ook niet meer weg met alleen een boete.

Ongeloveloos. 🙈

Ik kan daar niets aan doen. Ik ben geen rechter. Zou ik wel een rechter zijn, dan kwamen ze niet weg met een geldboete. Ik stelde ze al voorbeeld dat BN’ers niet meer zijn dan “het gewone volk.”

U spreekt u zichzelf tegen ,niet meer als een ander (Wat ook zo is )maar dan wel een hogere boete dan een ander ? Ik weet niet hoe het bij een herhaling van geregeld is .Ik hoop wel zwaarder.

Dat je vraagt of jouw zaak achter gesloten deuren kan plaatsvinden, is voor mij begrijpelijk, maar dat je halverwege de zitting de zaal verlaat, is voor mij ONBEGRIJPELIJK’, Hiermee toon je toch aan geen verantwoording te nemen voor je handeling en over geen enkel fatsoen te beschikken?! Maar ja, eigenlijk wisten we dat al van dat kampmeisje en haar mislukte rockzanger

Die twee lachen zich slap, dat is toch helemaal niks voor ze, die zeggen top volgend jaar weer, scholen genoeg.

scholen genoeg maar ook ouders die genoeg krijgen van de fam hazes en hun sneue gedrag!!!!
nu ook weer met fotograaf erbij op de school
die lui zijn ziek in de kop!!!

En dit noemen ze dan ‘recht’ in ons apenland😤

Schoften zijn en blijven het en dat blijkt ook nu weer. Alleen in de wet ligt vast dat je voor elke dag ongeoorloofd schoolverzuim 100 Euro boete krijgt met een maximum van 900 Euro. Jammer dat onbeschoft gedrag bij de rechtbank niet bestraft kan worden.

goed dat de rechter niet meeging in hun zielige flopverhaaltje door dat verwende zoontje van hun als excuus in te zetten!!!! en natuurlijk vertrekt hij voor de uitspraak uitgesproken is. omdat hij een lapzwans is!!! en die aandachtszieke slappe natte dweil van hem net zo!!! losers!!

Dat is de boete en die is voor iedereen hetzelfde.Ben eigenlijk wel benieuwd wat er gebeurt als ze het weer doen ?? Dan mag het van mij wel steviger .

En ze gaan met zijn tweeën in het oog van een camera, kleine Dre naar school brengen en halen.
Zonder de uitspraak af te wachten.
De narcisten.
Ik zou me eigen rot schamen als ik hun was , de schaamte die zijn hun allang voor bij.