Zwetende Thomas van Groningen gaat van zijn stokkie bij op 1 door helse pijn

Gisteravond was het de avond van ongemakkelijke gezichten en onverwachte bekentenissen bij Op1. Emma Lok, de baas van Women Inc., zorgde voor een tafel die rood aanliep – en dat ging niet alleen om de kleur van de studioverlichting. Ze wilde aandacht vragen voor de lange wachttijd op een diagnose voor menstruatiegerelateerde aandoeningen bij vrouwen.

Om de situatie echt tot de kijkers thuis te laten doordringen, werden er twee mannelijke gasten aan de praat gezet over hun ‘gesimuleerde’ menstruatiepijnen. Politiek verslaggever Thomas van Groningen leek wel een achtbaan van emoties te doorstaan. “Ja, het staat aan, ja,” bekende hij, hand in hand met een apparaatje dat deze kwelling simuleerde.

“Kramp. Ik heb wel eens kramp in mijn kuit gehad, weet je wel. Dat gevoel, maar dan in mijn onderbuik. Het doet best wel zeer. Au! Rustig aan, zei ik, vriend,” piepte Thomas, zichtbaar uitgeput.

Emma Lok was er om enig perspectief te bieden. “Voor het idee: dit is ongeveer gelijk aan gemiddelde menstruatiekramp,” verklaarde ze droogjes, terwijl de studio vulde met een mengeling van empathie en ongemak.

Margje Fikse, de presentatrice, kon het niet laten om even te prikken: “Ontzettende sadist!” Maar ze voegde eraan toe, “Ik vind het echt zielig voor Thomas.”

Thomas zelf was oprecht geschokt. “Dat wist ik niet. Ik dacht dat het een constante pijn was, maar het komt… Au! En het gaat weer. Is dat ook hoe vrouwen dat ervaren?” vroeg hij, een illusie armer en een ervaring rijker.

Emma bevestigde het complexe patroon van menstruatiepijn. “Ja, je kunt het niet plannen en voorspellen, het wordt meer en minder, het duurt soms dagen. Het is heel verschillend per vrouw.”

Hieronder de beelden mocht je het gemist hebben.

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hΓ© uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oei oei 🀣maar goed dat hij geen perswee op moest houden

Dat wordt het volgende wat ze mogen voelen, maar menstruatiepijn is ook echt niet grappig. Ik heb daar al 35 jaar last van, en ik zal blij zijn als ik in de overgang ben geweest, en er nooit meer last van heb. Want ik heb het niet 1 dag, maar bijna de hele menstruatie. Op een paar dagen op het laatst na. En bij mij is de menstruatie op 1 dag na een volle week. Ben er alleen nooit mee thuis gebleven. Ben er altijd mee gaan werken.