Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Zangeres Anouk doet heftige onthulling, ze heeft dementie


anouk

Anouk de rockkoningin van Nederland deed een onthullende uitspraak in een diepte-interview met Matthijs van Nieuwkerk. In een ongebruikelijke setting, namelijk een snackbar in Amsterdam-Noord sprak ze niet alleen over haar nieuwe album ‘Deena & Jim’, maar gaf ze ook een onverwacht intieme inkijk in haar privéleven.

De cover van het album dat twaalf nummers bevat zal sieren met een persoonlijke foto van Anouk en haar man Dominique belovend dat dit album meer onthult dan alleen muziek. Met optredens samen met het metropole orkest en een groot koor evenals een show met haar band waar haar grootste hits de revue zullen passeren, staat de zangeres op het punt om haar fans te trakteren op een ervaring die zowel nieuw als nostalgisch is.

Het was drie weken geleden dat Matthijs van Nieuwkerk een verrassende uitnodiging ontving via een appje van Anouk zelf, die hem nieuwsgierig maakte naar haar laatste werk. Zijn reactie op het album was niets minder dan extatisch: “Je weet niet wat je hoort,” en hij beschreef het als “Crazy, helemaal perfect en zo anders.”

De echte schok kwam echter toen Anouk onthulde dat ze volgens een DNA-onderzoek een grote aanleg heeft voor dementie. Haar reactie is kenmerkend voor haar directe en ongefilterde benadering van het leven. “Nou, volgens mij heb ik dat al,” zei ze, refererend aan de vergeetachtigheid die haar kinderen al bij haar opmerken. Haar huisarts bevestigde haar zorgen en Anouk sprak met een ontwapenende openheid over haar wens voor zelfbeschikking in de toekomst. Ze zei: “Op het moment dat ik niet meer voor mijzelf kan zorgen en mijn eigen achterwerk niet meer kan afvegen, wil ik dat het gewoon klaar is.“

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Er zit een groot verschil tussen de kop: “Ze heeft dementie”
en het verhaal “ze heeft aanleg voor dementie”
Sterker nog, iedereen heeft aanleg voor dementie.
Ze kan alles wel op papier zetten dat het voor klaar is, maar als één van de kinderen tegen is, dan gebeurt er niets.