Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Jan Slagter haalt keihard uit naar Geert Wilders


wilders

In het Haagse speelveld lijkt er een fikse storm op komst voor de geliefde NPO met de verkiezingszege van Geert Wilders als donkere wolk aan de horizon. Het gerucht gaat dat de portemonnee van de publieke omroep wel eens op een onaangename manier op dieet gezet kan worden. Een nachtmerrie voor Jan Slagter de grote man achter Omroep MAX die met handen in het haar zit bij het idee alleen al.

De bezuinigingsgolf dreigt MAX en andere omroepen in het hart te raken. Waar gaat dat heen als kroonjuwelen als André van Duin’s vakantieavonturen en de gezellige baksels in de tent van ‘Heel Holland Bakt’ mogelijk moeten inleveren op glans en glorie?

Slagter werpt zich op als vurige verdediger van de publieke omroep die volgens hem een pijler is onder de democratische rechtstaat. In een gesprek met weekblad Party uit hij zijn diepste zorgen: “Zonder onafhankelijke media verliezen we onze vrijheid dan sukkelen we af naar situaties zoals in Hongarije waar de regering de media knevelt. Dat mag hier nooit gebeuren.”

Jan wil het liefst Wilders zelf aan de koffietafel krijgen om hem te wijzen op de waarde van een divers medialandschap. “Het gaat niet alleen om de programma’s, het gaat om de stemmen die gehoord moeten worden,” benadrukt hij. Hij staat open voor hervormingen en efficiëntie, maar de essentie van de publieke omroep is heilig.

Met een strijdlustige toon geeft Slagter aan dat als het moet hij zich met man en macht zal verzetten tegen een eventuele financiële drooglegging van de NPO. Want in zijn ogen is de publieke omroep niets minder dan een bewaker van het nationale culturele erfgoed. “Het is aan ons om ervoor te zorgen dat de miljoenen kijkers die wekelijks genieten van de NPO, hun vertrouwde kwaliteitsprogramma’s behouden blijven,” aldus een strijdbare Jan Slagter.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ga eerst maar eens bezuinigen op immigratie, ontwikkelingshulp, EU etc.
Voor je een NL zender met veel kijkers om zeep helpt.
NL is nu eerst aam de beurt eindelijk, zolang we een in crisis zitten geld alleen uitgeven in NL!

Laatst bewerkt op 9 maanden geleden door Suus

Er gaan jaarlijks miljoenen euro’s er naar toe, allemaal hebben ze dikke salarissen daar.
Ze moeten het ook maar met minder doen, dat moeten de gewone man ook.
Ze lagen altijd te zeiken over Geert, nu zijn ze bang dat hij de geldkraan dicht draait.
Die Nederland 3 kan er zo al af, er kijkt geen hond naar.

En alle zenders zijn Linkse programma’s Opdoeken die handel

Inderdaad Chrissy ( bijna mijn naam genoot ).😉
De Linkse kliek, altijd hebben ze commentaar op Wilders gehad, en nu pakt hij ze hopelijk terug.
Ik las dat zijn collega’s daar ook voor zijn.
Dat word peentjes zweten daar.
De gewone man word ook helemaal uitgeknepen. 🥵

idd ze moeten de stem van heel het volk uitdragen en neutraal zijn.
Die linkse pipo’s maken de toekomst van de zender kapot.

NPO 2 en 3 kunnen wat mij betreft ook verdwijnen. Zelf ziet een programma/presentator een verhuizing van NPO1 naar NPO 2 als een degradatie. Kan je nagaan hoe ze zelf tegen die kwaliteit aan kijken.
Maar er zitten nog wel heel veel ouderen in verpleeghuizen/ Bejaardenhuizen die in de gezamenlijke ruimtes graag naar een programma kijken waar gewoon normaal Nederlands gesproken wordt en die ook graag het NOS journaal willen volgen.
Dus 1 NPO zender zou best nog wel kunnen.
Maar ik geloof dat er nu per jaar zo’n 400 miljoen naar de drie zenders gaat.

Alleen Nederland één, is genoeg.
Net zoals je zegt voor de ouderen, dat die nog van de tv kunnen genieten.
En die weten ook nog toen de eerste tv kwam, dat er alleen maar één zender was, ik was nog maar klein, maar genoot van Swiebertje bv en Pipo de 🤡 Clown.
Nu draait het alleen om 💶 geld daar.