Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

PVV wil gepersonaliseerde kentekens invoeren net als in België


Geert-Wilders

In de Nederlandse politieke arena is een fris en eigentijds idee geland: gepersonaliseerde kentekenplaten. Geïnspireerd door het succes in België wil een groep Kamerleden aangevoerd door de PVV dit concept in Nederland introduceren. De gedachte is dat automobilisten hun eigen unieke draai aan hun kenteken kunnen geven iets wat in België al een rage is geworden.

Je kan dan bijvoorbeeld alles op je kenteken zetten zoals je naam, een eigen cijfer combinatie zoals 007 of iets anders creatief. Maar er kan er maar één worden uitgegeven dus je zult flink geld moeten betalen als je wellicht op je kentekenplaat het woord ‘koning’ wil hebben ipv een generiek letter cijfer combinatie zoals nu.

De voorstanders van dit idee met name PVV, VVD, NSC en BBB, vormen een stevige politieke meerderheid. Zij drukken op het gaspedaal voor een snelle analyse door minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. Hun ambitie: nog voor de zomer een helder plan.

Deze gepersonaliseerde nummerborden worden gezien als meer dan alleen een modeaccessoire voor de auto. Ze kunnen ook een nieuwe inkomstenbron zijn voor de overheid. Dit zou een welkome verlichting kunnen betekenen voor de financiële druk op automobilisten. De succesverhalen uit België, waar al 46.000 van dergelijke kentekens zijn verkocht.

Minister Harbers staat open voor dit idee, maar benadrukt dat er enkele hordes te nemen zijn. “We moeten de uitvoerbaarheid en eventuele complicaties goed onderzoeken,” zegt hij. Het is duidelijk dat dit voorstel niet alleen over mode gaat; het heeft ook potentie om een slimme financiële zet te zijn voor de overheid. Het is een innovatief plan dat zowel de individuele automobilist als de staatskas ten goede zou kunnen komen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Heeft hij beters om zich druk over te maken, dan dit geneuzel.

Of, beter nog, net als in Zwitserland.
Daar wordt je eerste kenteken direct gekoppeld aan je Sofinummer en dat kenteken neem je mee naar al je nieuwe auto’s.
Vervolgens staat je kenteken gekoppeld aan het chassisnummer van het voertuig.
Moest m’n nichtje eerst wel aan wennen maar werkt subliem.

Onzinnig. Genoeg belangrijkere zaken te doen. Zorg liever dat de grenzen zsm dichtgaan. En dat dat vluchtelingen gajes in Ter Apel opzout! (Vechten, stelen, dealen, buschauffeurs bedreigen, meiden lastig vallen etc).