Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Drama achter de schermen: Waarom Married At First Sight onder vuur ligt


carlo

Er woedt een storm van controverse rondom het spraakmakende programma Married At First Sight. Presentator Carlo Boszhard ooit de gouden jongen van RTL 4 bevindt zich plotseling in het oog van deze storm, beschuldigd van het aanzetten tot grensoverschrijdend gedrag. Maar is dit slechts een zoektocht naar vermaak, of steekt er meer achter deze televisie-ethiek?

“Kun je puur voor de kijkcijfers wildvreemde mensen met elkaar laten trouwen?” vraagt men zich af een vraag die steeds luider klinkt in de gangen van RTL 4. Het programma, dat eens werd geprezen als een innovatief datingexperiment, staat nu onder vuur. Critici, waaronder de scherpe pen van Angela de Jong van het AD, trekken de morele grenzen in twijfel die de makers bereid zijn te overschrijden voor wat extra kijkcijfers.

Angela bekend om haar ongezouten meningen spaart niemand in haar dagelijkse columns. Ze beschrijft het programma als “een vorm van psychologische marteling,” een arena waarin de deelnemers en kijkers als gladiatoren en toeschouwers worden samengebracht, niet voor de liefde, maar voor het spektakel van de confrontatie.

De show bereikte een nieuw dieptepunt met de scène tussen ‘arme Dirk en helleveeg Anneke’, twee deelnemers die door het lot – of beter gezegd, door de makers – aan elkaar gekoppeld werden. Hun confrontatie, zorgvuldig geënsceneerd met voorbedachte rade, werd het gesprek van de dag. “Dit is zo’n scène waarbij commerciële tv-makers achter de schermen staan te highfiven,” onthult Angela, een blik werpend op de kille berekening achter de schermen.

Anneke door Angela omschreven als ‘de vrouwelijke Gordon’, laat een spoor van verbijstering achter. De grens tussen entertainment en exploitatie lijkt te vervagen, met Dirk als ongewild middelpunt van een experiment dat ver over de grenzen van het fatsoenlijke heen gaat. “Wanhopige mensen worden gewetenloos gebruikt voor spraakmakende tv,” stelt Angela.

In deze arena van emoties, waar de lijn tussen realiteit en sensatiezucht steeds dunner wordt, staan de makers van Married At First Sight nu voor een ethisch vraagstuk. Is de zoektocht naar liefde verworden tot een cynisch spel voor kijkcijfers? En belangrijker, is de prijs die betaald wordt – de emotionele en psychologische kosten voor deelnemers en kijkers – het werkelijk waard?

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ben het volkomen met Angela eens dit is een programma wat niet op tv thuis hoort.
Je kan geen mensen met elkaar laten trouwen, die elkaar nog nooit hebben ontmoet.Heb me er altijd al aan geergerd.
Weet niet wat dat voor psychologen,sexologen enz zijn die deze mensen testen en aan elkaar koppelen.
Als goede psycholoog moet je niet aan zo iets willen meedoen.
Trouwens het wordt ook tijd dat Carlo Boszhard van de buis verdwijnt.
Deze man kan ook alleen maar hysterisch gillen en schreeuwen.

Uiteindelijk is het allemaal uit 1 koker gedachtegoed.

Gedachte vrij te zijn denk ik, zelf goede keuzes te maken vanaf begin tot eind :
in vrijheid.

Ja maar het is al zo vaak op t.v. geweest je weet als volwassen persoon toch waar je aan begint.

Belachelijk programma, kijkt ws toch geen hond naar?!
Zal wel fake trouwen zijn. Met een proeftijd van een maand oid.
Ze zullen hun handtekening wel pas op het officiële document zetten als het echt wat wordt.
Vreselijk dat je soort van uitgehuwelijkt wordt.

Belachelijk programma en wanneer verdwijnt Carlo eens een keer, je wordt niet goed van die gillende keukenmeid.

Is wellicht een geldwolfje beetje denk en gays houden ook vaak van alles mooi verzorgd, uiterlijk, mooi huis etc : dat is ze ergens wel weer goed recht maar moet ook ergens van komen, en waarschijnlijk liefhebber van veel werken (kijk eens op wikepedia bij Paul de Leeuw evt). Hoe Carlo typetjes kan neerzetten is wel een gave met een grote G. En Telekids was ook leuk en gays zijn vaak en dat is echt zo echt oprecht enthousiast in wat een ander beleefd. Ze hebben een toffe energie, vind ik. Sorry evt voor mijn uitgebreide toevoeging.

Nouja op zich de boodschap is wel half “tof “ en vast spiritueel sterk: niets is heilig (behalve dan wat evt echt heilig is).

En voor de deelnemers is het ook een once in a life time kans om mee te doen en wat van jezelf te leren : Ken uzelf.

Maar soms is het een beetje druk van wat wij na het nieuws enzo allemaal al beetje meekrijgen: teveel seizoenen achter elkaar . Misschien beter af en toe beetje uitrusten als programma makers. Overal waar te voor staat, met uitzondering van tevreden en tequila …✌🏽.

Trouwen is rouwen is ook een gezegde.

Misschien soms beter net doen alsof je je grote dag hebt terwijl het eigenlijk niet kan . Hebben ze dan slim gezien de programma makers, maak ook beetje vermoeiend wordt het af en toe.
Iedereen heeft toch van die momenten die zo leuk zijn om een keer mee te maken (zelfs op Mysteryland enzo kan je weleens trouwen).

Anders gingen zoveel mensen ook zo vaak met vakantie. Leven en laten leven beetje in dit denk.

Maar ken ook leeftijdsgenoten die al jaren gelukkig getrouwd zijn en ook ouders en ex schoonouders
en meer fam.leden bij wie het mooi gaat en al heel veel jaren samen zijn zonder al teveel herrie.
Het huwelijk schijnt ook een heilig iets te zijn.

Misschien eens stoppen om mensen in een slachtofferrol te willen zien voor iets waar ze zich vrijwillig voor opgeven en mee werken .Verder weet ik niet heb het nog nooit gezien zien.

De mensen die mee doen weten waar ze aan beginnen.

Ik vind het programma best spannend maar mensen doen elkaar ontzettend pijn dat vind ik niet kunnen.