Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

HEFTIG: Koning Willem-Alexander kampt met een zware depressie


willem

In de fluistergangen van het paleis gonst het van geruchten over de gemoedstoestand van koning Willem-Alexander die volgens insiders in een diepe malaise verkeert. Een bron dichtbij het koninklijk huis deelt met het Duitse Echo der Frau dat de vorst worstelt met een zware depressie met als kernpunt de voortdurende angst voor de veiligheid van zijn oudste dochter prinses Amalia.

“De koning lijkt slechts een schim van de man die hij ooit was,” onthult de bron. “De onophoudelijke zorgen om prinses Amalia’s veiligheid en welzijn drukken zwaar op hem, en lijken hem naar de rand van een mentale afgrond te duwen.”

Deze zorgen zijn niet ongegrond, gezien de familiegeschiedenis. De koning zelf heeft in het verleden openhartig gesproken over de depressieve episodes van zijn vader prins Claus, en de impact die dat op hem had tijdens zijn jeugd. “Het is lastig je af te zetten tegen je ouders, vooral als je vader lijdt onder depressie, een ernstige ziekte,” reflecteerde Willem-Alexander tijdens een interview ter ere van zijn 50ste verjaardag. “Dat vond ik bijzonder moeilijk.”

Het thema depressie is helaas geen onbekende binnen de koninklijke familie, met koningin Máxima die het verlies van haar jongste zus Inés, die kampte met depressie en in 2018 haar leven beëindigde heeft moeten verwerken. “Ze kon geen vreugde vinden en niet genezen. Onze enige troost is dat ze nu eindelijk vrede heeft,” sprak Máxima geëmotioneerd na het overlijden van haar zus.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weet je ook wat dat is, als Nederlanders in angst leven over al dat gespuis dat Nederland binnen komt. Nederlanders zijn niet meer veilig. Wij hebben geen beveiliging, dat door de Nederlanders wordt opgehoest. Doe er wat aan.

Ongelofelijk, elke maand een vakantie, zwemmen in het geld en nooit geldzorgen, huishouden is altijd pico bello zonder er zelf iets voor te doen, eten staat altijd klaar etc etc.
Nog depri & alles niet trekken.
Moet je voorstellen hoe de gewone mens het heeft.

Lisa dat is wel erg kort door de bocht. Er komt heel wat meer bij kijken dan vakantie e.d.

Ik geef het je te doen!!!

Voor geen goud zou ik met iemand van ons koningshuis willen ruilen. Laat mij maar lekker “anoniem ” over straat lopen.

Ik weet niet of jij kinderen heb maar of je nu arm of rijk ben maakt in deze totaal niet uit .Als je kind bedreigt word hakt dat er echt wel in als ouder.

Rijkdom of armoede hebben niets met depressie te maken. Je weet duidelijk niet waar je het over hebt

Depressief zijn is geen pretje hoor. Sommige mensen denken daar heel makkelijk over, maar het is een gevecht tegen je eigen gedachte. En keihard werken om er weer bovenop te komen. Ik weet er alles van.