Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Schrikbarende prijsverhogingen in de Efteling: Nu duurder dan Disneyland


efteling

Het sprookjesachtige attractiepark De Efteling dat jaarlijks menig hart verovert met zijn magische wereld voelt de hete adem van de economische realiteit in zijn nek. Het park, dat zowel jong als oud betovert wordt geconfronteerd met de harde klappen van de inflatie en met prijsverhogingen die de wenkbrauwen doen fronsen. Bezoekers die buiten de vakantiedrukte om een rustig dagje uit plannen worden beloond met kortere wachttijden, maar de vreugde wordt enigszins getemperd door de stijgende kosten.

Het is niet alleen de toegangsprijs die de bezoekers lichter maakt; eenmaal binnen de poorten van dit legendarische park wacht hen een nieuwe financiële uitdaging. De prijzen voor eten en drinken hebben een vlucht genomen waarbij de site Looopings alarm slaat over de recente prijsstijgingen. Een simpele verfrissing als een flesje Lipton Ice Tea heeft de prijs zien oplopen tot 4,30 euro waarmee de Efteling zich zelfs boven het prestigieuze Disneyland Parijs positioneert qua prijsniveau.

De prijsstijgingen strekken zich uit over het gehele culinaire spectrum van het park. Van de exotische Turkse pizza die nu voor 5 euro over de toonbank gaat tot de klassieke friet speciaal die 4,40 euro kost en niet te vergeten het broodje Unox, dat met een prijsstijging van een hele euro nu voor 5,50 euro verkocht wordt. Voor twee dorstlessende Ice Teas en twee broodjes Unox ben je nu maar liefst 19,60 euro kwijt.

Deze prijsinflatie binnen de magische muren van de Efteling werpt een schaduw over het traditionele familie-uitje. Terwijl het park zijn best doet om het hoofd boven water te houden te midden van de stijgende energierekeningen en operationele kosten zijn het de bezoekers die de rekening gepresenteerd krijgen. Het sprookje van een betaalbaar dagje uit lijkt langzaam te verdwijnen, terwijl de vraag rijst of de magie van de Efteling opweegt tegen de steeds zwaarder wordende last van de economische realiteit.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wéér een kinderfeestje wat naar de klote geholpen wordt.
Ik vraag me af wat kinderen nog allemaal te wachten staat.

Als ik mijn eigen energiekosten bekijk snap ik het wel die meerprijs .Ook al de lonen zijn omhoog .Het is een kosten baten plaatje natuurlijk.Geen hobby .Jammer is het wel.

Parkeerplaats volledig overdekken met zonnepanelen ?
Kunnen ze in eigen energie voorzien.
Luchthaven Groningen (Eelde) heeft de aanliggende weilanden helemaal volgegooid.
Kijk maar op Google Maps ©
Want een zakje friet voor € 4,40 blijft schandalig.