Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Geeft Simon Keizer eindelijk het vele vreemdgaan toe?


Simon-Keizer

Simon Keizer werd twee jaar geleden plotseling het middelpunt van een digitale storm. De zanger, bekend van het duo Nick & Simon werd destijds beticht van ongepast gedrag een vreemdgaan een periode die hem duidelijk niet in de koude kleren is gaan zitten. Nu na een lange stilte opent Simon eindelijk over de impact die deze beschuldigingen op hem en zijn carrière hebben gehad.

De zomer van 2022 een tijd die Simon Keizer waarschijnlijk liever wil vergeten, werd gekenmerkt door heftige aantijgingen. Juicekanalen schilderden hem af als de Don Juan van de Nederlandse muziekwereld die in zijn ‘man cave’ – een eufemisme voor zijn kantoortje – vreemde vrouwen zou entertainen terwijl zijn zwangere vriendin thuis zat.

De situatie escaleerde toen Nick & Simon aankondigden uit elkaar te gaan een besluit dat de geruchtenmolen alleen maar harder deed draaien. Het publiek vroeg zich af: was Nick Schilder klaar met zijn muzikale wederhelft vanwege diens vermeende escapades? Zelfs Eva Jinek kon het niet laten om tijdens een live uitzending de prangende vraag te stellen een moment waarop beide heren behendig om de hete brij heen dansten.

Twee jaar later lijkt de storm enigszins geluwd, maar de echo’s van het verleden blijven nazinderen. In een recent interview met het AD reflecteert Simon op deze turbulente periode. Hoewel hij nog steeds niet in detail treedt, laat hij doorschemeren dat hij de juicekanalen heeft afgezworen en de nieuws-apps van zijn telefoon heeft verbannen. “Dat kon ik allemaal veel beter handelen,” beweert Simon die zich distantieert van alle negativiteit die de coronatijd met zich meebracht.

Toen de geruchten op hun hoogtepunt waren overwogen Nick en Simon zelfs om met een gezamenlijke verklaring naar buiten te komen. Echter, zoals Simon onthult, was het Nick die uiteindelijk de knoop doorhakte: “Waarom zouden we ons verdedigen terwijl wij weten dat het goed zit?”

Hoe staat het nu tussen de voormalige muzikale broeders? Volgens Simon is het contact beperkt, maar hartelijk. “We volgen elkaar op afstand, soms appen we.” En met trots kijkt hij uit naar de solo-show van Nick zegt hij of het waar is, is een tweede. In Volendam gonst het namelijk nog steeds van de geruchten dat die twee elkaars bloed wel kunnen drinken en alles behalve vrienden zijn.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Er zijn in het verleden heel veel illustere muziekduo’s uit elkaar gegaan en kozen afzonderlijk, vaak in goed overleg, voor een solo-carrière. Nick en Simon hebben zich nogal eens gespiegeld aan Simon & Garfunkel. Dit wereldberoemde tweetal heeft na jaren samen te zijn geweest ook besloten om uit elkaar te gaan. Daar is gewoon niets mis mee. Simon Keizer was klaar met zijn billenmaat Nick Schilder. Zo kan iedere vriendschap weleens een andere wending krijgen.