Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Chantal Janzen doet heftige onthulling: ‘Ik ben verslaafd’


Chantal Janzen

In de wereld van glitter en glamour is het schering en inslag: BN’ers die ons continu een kijkje geven in hun privélevens via sociale media. Chantal Janzen bekend om haar openheid maakt hier ook deel van uit. Ze deelt gretig de knusse momenten van haar gezinsleven tijdens haar vakantie. Toch probeert Chantal af en toe de digitale wereld achter zich te laten zoals ze onthult in haar eigen magazine &C.

Chantal beschrijft haar poging om even een pauze te nemen van de online wereld. “Ik log steeds vaker uit op social media,” vertelt ze. “Laatst was ik een week vrij en heb ik bewust geen mails beantwoord niet gepost en mijn telefoon links laten liggen. In plaats daarvan was ik buiten wandelde veel en genoot van de natuur.”

Deze zeldzame week zonder digitale verbindingen bracht haar terug naar de eenvoud van het leven: boodschappen doen op het gemak samen koken, lezen en spelletjes spelen. “Ik gebruikte zelfs een mindfulnessapp en ik moet zeggen: het was heel goed voor ons allemaal. Het bracht rust in onze hoofden al was het maar voor even.”

Ondanks haar initiatief voor een digitale detox, bekent Chantal dat de lokroep van Instagram en andere platforms moeilijk te negeren is een het een verslaving is. “Na vijf dagen begon ik onrustig te worden. Ik miste bepaalde prikkels: het nieuws, inspirerende films, grappige video’s en mooie posts,” geeft ze toe.

Chantal’s experiment maakt duidelijk dat ze niet lang zonder de constante stroom van informatie en inspiratie kan. “Als ik voortdurend prikkels zou vermijden zou ik het leven minder leuk vinden. Ik geniet ervan gevoed te worden met andermans avonturen of gedachten,” zegt ze.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties