Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Raymond Mens flink onder vuur in ‘Even Tot Hier’: Jeroen noemt hem debiel


raymond-2

Afgelopen week is de Universiteit van Amsterdam het toneel geweest van heftige pro-Palestina-demonstraties die landelijk flink wat stof hebben doen opwaaien. De gemoederen liepen hoog op toen er beelden verschenen van demonstranten die naar verluidt, “Auschwitz, Auschwitz!” zouden roepen. Dit leidde tot een storm van verontwaardiging en felle reacties op sociale media en televisie.

Marcel Peereboom Voller columnist van De Telegraaf verwoordde de initiële schok die velen voelden. “Mijn bloed kookte toen ik op X een filmpje zag waarin naar verluidt ‘Auschwitz, Auschwitz’ werd gescandeerd,” schrijft hij. De hashtag bij de video versterkte deze perceptie waardoor het publiek geschokt reageerde op de ogenschijnlijk gruwelijke kreten.

Echter na enig onderzoek en herziening van de beelden bleek dat er sprake was van een ernstig misverstand. De werkelijke kreten waren “our streets, our streets”, een veelvoorkomende leus bij protesten. Dit werd later bevestigd in het populaire televisieprogramma ‘Even Tot Hier’, waar presentator Jeroen Woe de verwarring ophelderde: “Ze riepen helemaal niet Auschwitz, maar ‘our streets’. Dat is een bekende protestkreet. Het was niet waar, maar ja, de vlam was alweer in de pan.”

Deze vergissing werd verder besproken in een uitzending van ‘Vandaag Inside’, waar Raymond Mens bekend als Amerika-kenner, nog steeds refereerde aan de eerste, incorrecte interpretatie: “Ik heb ook video’s gezien vanmiddag dat ze ‘Auschwitz, Auschwitz’ schreeuwen.” Dit zorgde voor verdere verwarring en ophitsing van de situatie.

Jeroen Woe niet bang om scherp uit de hoek te komen, bekritiseerde Raymond Mens vervolgens hard tijdens de show. “Het gaat een heel leven leiden. Dit is tv-geschiedenis, hè? Dit is het eerste fragment van VI waarin iemand anders dan Derksen of Gijp de debiel is.” Een harde aanval, die de controverse rondom de situatie enkel verder voedde.

Wat Raymond Mens van deze kritiek vindt, blijft onduidelijk. Ondanks zijn activiteit op sociale media heeft hij ervoor gekozen niet publiekelijk te reageren op de uitspraken van Woe. Terwijl de echte woorden van de demonstranten nu bekend zijn blijft de nasleep van het incident en de manier waarop het is gerapporteerd, onderwerp van gesprek en controverse.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Programma niet gezien,,,Jeroen Woe ken ik niet…Raymond Mens die mag ik niet net zomin als zijn vader Harry Mens. Ik vind het gewoon 2 gladjakkers. Maar dat is mijn mening en die hoeft niemand te delen.