Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Willeke Alberti heeft professionele hulp nodig om verdriet te verwerken


Willeke-Alberti

In de glamoureuze wereld van showbizz schijnt niet altijd de zon ook niet voor Nederlandse icoon Willeke Alberti. De zangeres die recentelijk door een buitengewoon moeilijke periode ging na het overlijden van zowel haar dochter Daniëlle van ’t Schip als haar broer Tonny heeft openhartig gesproken over haar strijd met verdriet en het zoeken naar troost in professionele hulp.

In een diep persoonlijk interview met Libelle onthulde Willeke dat ze de hulp van een professionele coach heeft ingeschakeld om haar door deze donkere dagen heen te helpen. “Die steun heeft me enorm geholpen,” deelde ze, terwijl ze ook de onvoorwaardelijke steun van haar vriendinnen benadrukte. Deze dames drongen erop aan dat ze uitging, zelfs wanneer ze liever thuis wilde blijven. “Al die liefde en zorgen deden me zo goed,” erkende Willeke.

De tranen zijn er nog steeds, gaf Willeke toe vooral in de eenzaamheid van de ochtend. “Als ik ’s ochtends onder de douche sta, komen soms wel de tranen. Die gaan dan het putje in en daarna begin ik vol goede moed mijn dag,” vertelde ze met een mengeling van verdriet en vastberadenheid. Het is een ritueel dat haar helpt om het verdriet een plek te geven en met frisse moed aan haar dag te beginnen.

Willeke haalt ook kracht uit de woorden van haar overleden dochter Daniëlle die haar moedigde om door te gaan met haar zangcarrière specifiek haar optredens in de zorg. “Daniëlle zei niet voor niets: ‘Wat je ook doet, mam met dat zingen in de zorg ga je gewoon door, hoor!” Deze woorden zijn een constante herinnering voor Willeke aan haar missie en passie, ondanks het persoonlijke verlies.

De zangeres, bekend om haar levenslust en onuitputtelijke energie laat zien dat achter de schermen ook zij worstelt met de universele thema’s van verlies en rouw. Maar met de steun van vrienden, familie en professionals vindt zij langzaam maar zeker weer haar weg terug naar het licht.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het is nogal wat te verwerken in relatief korte tijd; eerst je dochter op slechts 55-jarige leeftijd en vervolgens je broertje. Dat is verlies wat niet in je kouwe kleren gaat zitten. Heel verstandig om daar professionele hulp bij te gaan zoeken. Terwijl Willeke zelf een warm, sociaal mens is. Ik hoop, dat Nederlands liefste zangeres gauw weer in staat is te doen waar ze het best in is: zingen voor mensen in bejaardentehuizen en dergelijke.