Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Het gaat weer flink mis in de Efteling


efteling

In de wereld van themaparken is geen dag zonder controverse en de Efteling het sprookjesachtige koninkrijk in ons eigen landje staat wederom in het oog van de storm. Na het eerdere gedoe rond Monsieur Cannibale dat kritiek kreeg en uiteindelijk uit het park verdween wegens beschuldigingen van racisme is er nu een nieuwe rel ontketend.

Een Nederlandse dame heeft op TikTok de gemoederen flink opgestookt door te onthullen dat ze een pop oorspronkelijk verkocht door de Efteling heeft toegevoegd aan haar nogal ongebruikelijke collectie van wat zij noemt ‘racistische poppen’. Deze verzameling gebruikt ze, naar eigen zeggen om bewustzijn over racisme te verspreiden.

De pop in kwestie is bedoeld om een Chinese man weer te geven, maar de manier waarop dit is gedaan valt bij velen in het verkeerde keelgat. “Dit is een van mijn hobby’s, het verzamelen van racistische karikaturen. Kijk toch eens hoe verschrikkelijk en beledigend deze pop is! Let op de kleding, die grote oren, overdreven ogen en die tanden,” zegt de vrouw in haar video die razendsnel viraal ging.

Zoals verwacht heeft haar post een storm aan reacties losgemaakt. Sommigen prijzen haar voor het aan de kaak stellen van verborgen racisme in alledaagse objecten terwijl anderen haar beschuldigen van overdrijving en beweren dat de pop onschuldig en niet aanstootgevend is.

Hieronder het filmpje:

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wees blij dat je hier de vrijheid hebt om zoiets te laten zien.
Ga lekker terug naar China en probeer het daar nog eens.
Waarschijnlijk heb je daar binnen het half uur een nekschot te pakken.
Wat ziet jouw leven er somber uit zeg als je moet zeiken over een pop.

Ga wat nuttigs doen in je leven.

Ook dit mens heeft kennelijk tijd om met belangrijke dingen bezig te zijn……