Het laatste showbizz nieuws

Maxime Meiland, Shownieuws

OM in zaak Maxime Meiland: ‘Geen bewijs voor verkrachting’


maxime meiland

Maxime Meiland kwam naar voren met een hartverscheurende onthulling in haar biografie, ‘Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!’. Maxime bekend van haar verschijning op televisie in de serie Chateau Meiland deelt een schokkende ervaring uit haar tienerjaren, waarin ze beweert op een roekeloze avond met vrienden op slechts 15-jarige leeftijd te zijn verkracht door een man die nu 29 jaar oud is wiens identiteit nog steeds geheim wordt gehouden.

De reis naar gerechtigheid begon voor Maxime in januari toen ze formeel aangifte deed van de vermeende misdaad die plaatsvond in de zomer van 2010. Ondanks een grondig onderzoek door de zedenpolitie concludeerde het Openbaar Ministerie vandaag dat er onvoldoende bewijs was om de zaak voor de rechter te brengen. De beschuldigingen leidden dus niet tot een vervolging en daarmee leek de hoop op juridische sluiting te verdampen.

De complicaties eindigden daar niet. De man die door Maxime werd beschuldigd, diende een tegenaanklacht in voor smaad en laster na de publicatie van haar boek. Deze claim werd echter ook geseponeerd, wat een nieuwe dimensie toevoegt aan de al ingewikkelde situatie. Sébas Diekstra, Maxime’s advocaat, verklaarde tegenover RTL Boulevard: “Ondanks onze teleurstelling over het besluit, zijn we opgelucht dat we tenminste duidelijkheid hebben. De politie en het OM hebben hun werk gedaan.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dus iemand ten onrechte van verkrachting beschuldigen, dan je zakken vullen met dat boek vol onwaarheden, en er dan gewoon mee wegkomen ??
Ik begrijp de zinsnede: “De politie en het OM hebben hun werk gedaan” niet helemaal.
Dat hebben ze juist niet !!
Dat het boek dan weliswaar niet uit de handel gehaald hoefde te worde, oké,
maar er blijft wel degelijk een valse beschuldiging van verkrachting staan en had het OM haar moeten vervolgen.
Totaal onbegrijpelijk wat er in dit land gebeurt.

Laatst bewerkt op 4 maanden geleden door Kees Muizehuig