Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Leontine Ruiters onthult: ‘Vastgebonden in een isoleercel’


Leontine-Borsato

In het nieuwste interview in de populaire YouTube-serie ‘Open Kaart’ met Robbert Rodenburg onthult Leontine Ruiters de voormalige vrouw van Marco Borsato haar diepste persoonlijke worstelingen. Het gesprek duikt diep in haar jeugd waarbij de bipolaire stoornis van haar moeder centraal staat een invloed die Leontine jarenlang onbewust in haar greep had.

In de serie, waarbij vragen onvoorspelbaar van kaarten worden getrokken vraagt Robbert aan Leontine hoe zij terugkijkt op haar jeugd. De actrice beschrijft haar kinderjaren als overwegend gelukkig, maar sterk beïnvloed door de psychische gezondheid van haar moeder. “Mijn moeder was bipolair, wat onze familie onmiskenbaar tekende”, deelt Leontine. “Haar eerste psychose kwam toen ik 18 was en hoewel ze fysiek herstelde was ze mentaal nooit meer dezelfde.”

Therapie bleek een keerpunt voor Leontine. “Pas rond mijn veertigste besefte ik de echte impact van mijn moeders ziekte op mijn eigen leven. Ik was altijd het makkelijke kind, bang om lastig te zijn. Dit aanpassingsgedrag nam ik onbewust mee, tot het punt dat ik er zelf onderdoor ging.”

Diepgravend vertelt Leontine over de tragische momenten die haar hebben gevormd, zoals het zien van haar moeder in een isoleercel. “Het was een herhaalde cyclus van psychose, medicatie, en terugval wat ik als kind van dichtbij meemaakte. Ik heb geprobeerd dit met haar te bespreken, maar zij herinnerde zich niets.”

De invloed op haar persoonlijke en professionele leven was enorm. “Ik kon geen grenzen stellen was altijd bezig anderen te helpen ten koste van mijn eigen gezondheid.” Dit leidde uiteindelijk tot ernstige fysieke klachten zoals problemen met haar slokdarm en stembanden.

Uiteindelijk leidde een crisis tot een noodzakelijke wake-up call. “Ik realiseerde me dat ik hulp moest zoeken. Ik moest leren om mezelf te bevrijden van de drang om iedereen te redden.” Dit moment van zelfinzicht markeert een keerpunt waarbij Leontine kiest voor haar eigen gezondheid en geluk, een pad van zelfontdekking en herstel dat ze nu moedig bewandelt.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Echt weer zo’n publicatie in de categorie:
“Moet heel Nederland dit weten ?”
Dit soort privé items tonen alleen maar aan dat deze BN’ers om aandacht schreeuwen.
Een normaal mens houdt dit achter gesloten deuren.

Abnormaal is zo langzamerhand het nieuwe Normaal aan het worden Kees.