Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Weeralarm: Koude nachten en hevige onweersbuien


weer

Het lijkt wel of de zomer zich nog eens bedenkt voordat ze volledig doorbreekt. De komende dagen beloven een mix van zon en schaduw met een nadrukkelijke aanwezigheid van onvoorspelbare buien. Voor wie hoopte op een onafgebroken zonovergoten week brengt deze voorspelling een sombere noot.

De maandag kondigt zich aan met een dikke laag bewolking die over het land trekt, waaruit soms wat regen kan vallen. Vooral in het noorden lijken de wolken iets royaler met hun vocht. Deze lichte regenval zorgt niet voor opzienbarende plassen, maar wel voor een continu gevoel van nattigheid. De temperatuur doet weinig moeite om te imponeren met maxima die schommelen tussen de 15 en 18 graden, afhankelijk van je positie in het land. De stevige noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog een paar graden frisser vooral aan de kust.

Terwijl de nacht van maandag op dinsdag nog enige droogte belooft met temperaturen die niet onder de 11 graden duiken, luidt dinsdag de bel voor ronde twee. De ochtendzon probeert door te breken, maar rond het middaguur verzamelen donkere wolken zich boven het westen om vervolgens hun natte lading over het land uit te strooien. Deze buien kunnen plaatselijk hevig zijn met kans op onweer en fikse neerslag.

Woensdag toont twee gezichten: terwijl in het zuiden en zuidoosten de buien hardnekkig blijven hangen, breekt in de kustgebieden de zon door. Hier kan de temperatuur opklimmen naar een aangenamere 19 graden, terwijl het tijdens buien of aan zee stokt bij een frisse 16 graden.

Vanaf donderdag lijkt het weer eindelijk wat gas terug te nemen. De zon krijgt meer speelruimte en de buien maken plaats voor drogere dagen hoewel de temperaturen bescheiden blijven met een maximale 20 graden diep landinwaarts. De nachten worden opvallend koud voor juni met temperaturen die kunnen dalen tot rond de 6 graden wat de kans op nevel of mist vergroot.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties