Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Zomerse Zon Verdrongen door Regen en Kille Winden: Krijgen we nog lekker weer?


weer

Het normaal zo zonnige juni maakt plaats voor een scenario dat meer wegheeft van een herfstspektakel. De temperatuur blijft steken op magere hoogtes van maar 15 graden aan de kust en hooguit 20 in het binnenland, terwijl de buien de regie stevig in handen nemen.

Zaterdag toont de weergoden van hun meest wispelturige kant. Het westen, noorden en geleidelijk het midden van ons land worden overspoeld door bewolking, terwijl in het zuiden en oosten de zon zich nog even laat zien. Het toneel is gezet voor een dag van contrasten met temperaturen die niet uitnodigen om de zonnebril uit de lade te halen. Tegen het middaguur dreigt regen of een sporadische bui, vooral in het noorden. De wind uit west tot zuidwest maakt het er niet aangenamer op zeker niet aan de kust waar het vrij krachtig kan waaien.

De middaguren zijn niet veel beter met een toenemende kans op buien die zich uitstrekken naar het zuiden en oosten. Echter tegen de late middag klaart het vanuit het noordwesten op, net op tijd voor wat avondzon. Maar warm wordt het niet; de maxima blijven steken op frisse 15 tot 20 graden, terwijl we normaal gesproken toch echt wel 18 tot 22 graden gewend zijn.

Vanavond neemt de kans op buien af en klaart het breed op waardoor de zon nog een laatste glimp opvangt voor zonsondergang. De nacht belooft rustig en helder te zijn, maar neem je deken mee als je nog buiten zit. De temperatuur kan dalen tot slechts 5 graden in het binnenland.

Zondagochtend begint droog met zonnige perioden hoewel in het noorden de wolken domineren. Een lokale bui blijft daar mogelijk. In de middag mengt de zon zich meer onder de mensen, vooral in het midden en zuiden van het land en kunnen we even doen alsof het echt zomer is. Maar let op. Tussen de zonnige bedrijven door kan de UV-straling je verrassen: zonder bescherming kun je binnen een halfuur verbranden.

De avond en nacht brengen ons terug naar de realiteit met toenemende bewolking vanuit het noorden en meer kans op regen. Maandag begint de werkweek nat met veel wolken, regelmatig regen en temperaturen die je doen verlangen naar een warme trui.

De rest van de week belooft weinig verbetering: het blijft koel en wisselvallig met temperaturen die soms de 20 graden kunnen aantikken. Blijf dus je paraplu bij de hand houden en hoop op betere tijden.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties