Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Weeralarm: Onweer, Hagel en zware buien op komst


onweer

In de nieuwste weersvoorspellingen lijkt de zomer ver weg te zijn met regenbuien die het hele land overnemen. Van lichte motregen in het noorden tot hevige onweersbuien landinwaarts het is een scenario dat meer aan de herfst doet denken dan aan de naderende zomermaanden.

Vanochtend is het in het noorden van het land druilerig met een sluier van lichte regen en motregen die de sfeer bedrukt maakt. Elders is het droog, maar niet voor lang. Vanuit het zuidwesten begint de zon door te breken waardoor er hoop is op wat zonneschijn. Maar deze opklaringen zijn van korte duur.

De middag biedt een ware mix van weertypen. Terwijl de zon een moedige poging doet om door de stapelwolken heen te prikken trekken vanuit het zuidwesten velden met hoge bewolking over. Het lijkt erop dat de zomer zich maar niet wil settelen. Het kwik stijgt naar 17 tot 20 graden met de hoogste temperaturen in het zuidoosten. Een vrij krachtige zuidwestenwind voegt een extra fris tintje toe aan de dag met in het westen en zuiden zelfs kans op zware windstoten.

Na een grotendeels droge avond trekt vanaf het zuidwesten regen het land binnen, wat de nacht somber en nat maakt. De temperatuur daalt naar een kille 12 graden onder een matige tot vrij krachtige zuidenwind.

De rest van de week belooft niet veel beter te worden. Met elke dag kans op regen, soms vergezeld van onweer en hagel blijft het weerbeeld onstuimig en onvoorspelbaar. De temperaturen blijven steken op een magere 17 tot 19 graden, terwijl windstoten het extra onaangenaam kunnen maken.

Het weekend biedt hetzelfde liedje: buien, soms met onweer en veel wind. Een perfecte dag om binnen te blijven ver van het onstuimige weer. De zon doet af en toe een poging om het landschap op te fleuren, maar het blijft een wisselvallige vertoning.

Pas na het weekend lijkt er enige verlichting in zicht. De temperaturen klimmen iets omhoog naar de 20 graden, maar echte zomerse warmte blijft uit. Het wisselvallige patroon zet door met dagelijkse buien, soms met onweer, vooral in het zuidoosten van het land.

Dus, terwijl we uitkijken naar zonnigere dagen, lijkt het erop dat we nog even geduld moeten hebben. De paraplu blijft voorlopig een onmisbare metgezel tijdens deze grillige juni-dagen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties