Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Onweersbuien op Komst: Maar Eerst Nog Genieten van Tropische Hitte


weer-zon

Nederland maakt zich op voor een periode van heerlijk zomers weer. De komende dagen beloven zonnig en warm te worden, met temperaturen die vandaag al oplopen tot 28 graden. Morgen en donderdag wordt het zelfs nog warmer, hoewel de kans op een bui donderdag toeneemt. Vanaf vrijdag zal het kwik weer iets dalen.

Vandaag blijft de zon uitbundig schijnen al zullen er landinwaarts wat vriendelijke stapelwolken te zien zijn. De temperaturen variëren van 24 graden aan de kust tot 28 graden in het binnenland. Terwijl landinwaarts een zwakke tot matige oost- tot noordoostenwind waait zorgt aan de kust een verfrissend briesje van zee voor iets lagere temperaturen. Het perfecte weer om naar een strandtent te gaan of een dagje uit te plannen. Vergeet de zonnebrandcrème niet, want de hoge zonkracht kan snel voor verbranding zorgen.

Morgenochtend begint opnieuw met een strakblauwe lucht en nauwelijks wind. De zon warmt het land snel op en voor je het weet is het weer zomers warm.

Morgenmiddag schijnt de zon volop, en hoewel er in het binnenland stapelwolken verschijnen, blijft het droog. De temperaturen lopen op tot 27 à 29 graden, en lokaal kan zelfs de eerste tropische 30 graden van het jaar worden bereikt. Aan de stranden zorgt een frisse zeewind voor iets lagere temperaturen.

De zon blijft tot zonsondergang, die rond 22:00 uur is, volop schijnen. Het blijft lang zomers warm met temperaturen van 25 graden of meer. De nacht naar donderdag blijft helder en koelt af tot ongeveer 16 graden.

Donderdag wordt opnieuw een zonnige dag, al zal er wat bewolking verschijnen en kunnen er landinwaarts lokale buien vallen. Dit wordt voorlopig de laatste echt warme dag, met temperaturen tussen de 27 en 29 graden. De wind draait naar het zuidwesten en waait matig, kracht 3.

In de nacht van donderdag op vrijdag neemt de kans op regen- en onweersbuien toe, vooral in het oosten van het land.

Vrijdag zal de hitte afnemen nadat de buien zijn weggetrokken, gevolgd door een droge middag met veel zon. Het wordt minder warm dan de dagen ervoor, maar met temperaturen tussen de 20 en 23 graden blijft het aangenaam zomerweer.

Het weekend belooft droog te blijven, met een westen- tot noordwestenwind en temperaturen tussen de 20 en 22 graden. Hoewel de maxima lager zijn, blijft het prettig weer met een mix van wolken en zonnige perioden. Lokaal kan er nog een bui vallen, maar over het algemeen blijft het droog.

Bereid je voor op een paar prachtige zomerdagen met volop zon en aangename warmte. Vergeet niet te genieten en zorg voor voldoende bescherming tegen de zon!

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Overdrijven is ook een vak!
Tropische hitte🤣🤣😜
Is gewoon een paar dagen lekker zomers weer. Tropische hitte is pas als het +30° wordt. Aanstellerige gedoe!