Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Drama voor John van den Heuvel zijn hele carrière ligt in duigen


john van den heuvel

Het lijkt erop dat John van den Heuvel door een stormachtige periode gaat in zijn televisiecarrière. Zijn bekende programma ‘Ontvoerd’, dat acht seizoenen lang een vaste waarde was op RTL 4 is onlangs verhuisd naar het kleinere broertje RTL 5. Deze verandering komt met flink wat opschudding binnen de mediawereld.

Tina Nijkamp een kenner op het gebied van televisie licht de situatie toe in haar nieuwste aflevering van ‘Tina’s TV Update’. “Het scoort te weinig,” zo verklaart ze de reden achter de verschuiving. Ze voegt eraan toe, “Ja, dat is toch wel een kleine tegenvaller denk ik voor John. Want het grotere RTL 4 zorgt toch eigenlijk meestal wel voor meer kijkers en hoe komt dat nou op RTL 5 terecht?”

De overstap is ongetwijfeld een klap voor Van den Heuvel wiens programma te kampen had met teleurstellende kijkcijfers tijdens het vorige seizoen. “Het vorige seizoen was in maart vorig jaar, in 2023, en dat scoorde toch wel heel matig. Lineair zeker niet een miljoen kijkers en het stond natuurlijk wel heel vaak tegenover Europees voetbal,” verklaart Nijkamp.

Met de nieuwe plek op de maandag bij RTL 5, zou er een betere kans kunnen zijn voor John om zijn publiek weer op te bouwen, los van de sportconcurrentie. Maar de vraag rijst of een terugkeer naar het grotere RTL 4 ooit nog in de kaarten zit voor Van den Heuvel. Nijkamp is sceptisch: “Je ziet wel dat RTL 5 eigenlijk steeds meer de SBS 6 van vroeger wordt met rauwe programma’s.”

De verschuiving naar RTL 5, waar ook andere rauwere shows zoals ‘Five Days Inside’ hun nieuwe thuis hebben gevonden, tekent een trend waarin RTL 4 zich meer lijkt te focussen op licht amusement en datingshows.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties