Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Enorme blunder van Kabinet-Schoof en ze zijn nog maar net begonnen


dick

Het nieuwe kabinet-Schoof is nog maar net ingezworen of de eerste misstap is al een feit, een blunder die voetballiefhebbende politici en fans in rep en roer brengt. Terwijl de oranjekoorts oploopt met de achtste finale van het EK Voetbal waar Nederland tegen Roemenië speelt heeft de organisatie een kolossale planningfout gemaakt.

Bij de zorgvuldige voorbereiding van de officiële beëdiging van de nieuwe ministers en staatssecretarissen door de Koning heeft het ministerie van Algemene Zaken samen met de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) teruggegrepen op oude draaiboeken. Deze draaiboeken hebben echter geen rekening gehouden met het speelschema van het EK Voetbal wat resulteert in een pijnlijke clash van evenementen.

Precies op het moment dat de bal om 6 uur ’s avonds gaat rollen in de wedstrijd van Oranje heeft de RVD gepland dat het nieuwe kabinet zich voor het eerst zal presenteren aan de parlementaire pers. Dit betekent dat zowel de pers als de kabinetsleden het belangrijke voetbalmoment zullen missen.

De timing is bijzonder ongelukkig gezien het feit dat tijdens de vorige wedstrijd van het Nederlands elftal premier Rutte zijn laatste verschijning in de Tweede Kamer maakte. Hoewel de Kamerleden toen geen openlijke klachten uitten was de teleurstelling groot omdat zij de wedstrijd niet live konden volgen.

Nu met meer dan vijf miljoen Nederlanders die naar verwachting ingeschakeld zijn om de heldendaden van Ronald Koeman en zijn team te volgen staat de RVD onder vuur voor hun gebrek aan afstemming en vooruitplanning.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat een gelul zeg .Er moeten heel veel mensen werken op dat tijdstip.Ik kan persoonlijk geen enkele reden bedenken waarom er rekening gehouden zou moeten worden met een speelschema in deze.