Het laatste showbizz nieuws

Maxima, Shownieuws

Koninklijke Ruzie Bereikt Kookpunt: Máxima en Letizia walgen van elkaar


maxima

De relatie tussen koningin Máxima en de Spaanse koningin Letizia wordt binnen de koninklijke kringen fel bediscussieerd, maar volgens de Spaanse roddelpers is het allesbehalve een hartelijke vriendschap. Tegenstrijdige berichten vullen de bladen: hoewel sommigen beweren dat hun gedeelde achtergronden en interesses hen natuurlijke bondgenoten zouden moeten maken is de realiteit naar verluidt veel koeler.

Volgens de gerenommeerde Spaanse royalty-journaliste Pilar Eyre, zijn er diepe scheuren in de relatie tussen de twee koninginnen. “Máxima en Letizia, die zoveel gemeen hebben van hun leeftijd tot het moederschap en hun gevoel voor mode, spreken beiden vloeiend Spaans, maar dat heeft niet geleid tot een warme band,” zegt Eyre. De ruzie zou vooral ontstaan zijn doordat Máxima al jaren een hechte vriendschap onderhoudt met Cristina de Borbón de zus van de Spaanse koning Felipe met wie Letizia juist een stroeve relatie heeft.

Het drama verdiept zich als we kijken naar het verleden waar Máxima en Willem-Alexander ooit frequente bezoekers waren van Cristina en haar ex-man Iñaki in Barcelona. De situatie werd gecompliceerd toen Iñaki veroordeeld werd voor fraude en beschuldigd werd van ontrouw wat uiteindelijk tot hun scheiding leidde. Letizia die het koningshuis graag vrij van schandalen ziet heeft afstand genomen van dergelijke controverses.

En de koude oorlog breidt zich verder uit. Prinses Charlène van Monaco is ook verwikkeld in deze vorstelijke vete. Tijdens een evenement in oktober 2022, zou Charlène zich afstandelijk hebben gedragen tegenover andere royals iets wat Letizia als ‘respectloos’ beschouwde. Sindsdien doet de Spaanse koningin er alles aan om Charlène te mijden.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Of het waar is of niet, ze zijn in ieder geval allebei even arrogant.