Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

René van der Gijp Beboet door John de Mol: Moet flink dokken


rene-gijp

René van der Gijp, de onverschrokken grappenmaker van Vandaag Inside miste onlangs twee cruciale uitzendingen en dat bleek een dure grap. “Ik ben wel blij dat het erop zit. Vier weken is lang hoor elke dag,” verzuchtte René in de podcast KieftJansenEgmondGijp, na een slopende serie dagelijkse shows tijdens het EK. Zijn afwezigheid? Die was niet zonder reden, maar kostte hem wel wat.

René die gewoonlijk geen uitzending overslaat moest voor twee speciale familiegelegenheden verstek laten gaan: de verjaardag van zijn zoon Nicky en diens eindexamenfeest. Talpa onder leiding van de onverzettelijke John de Mol was onverbiddelijk. De vervanging tijdens René’s afwezigheid kwam hem duur te staan. “Nu moet je zelfs betalen als je een keer wegblijft voor degene die er dan zit. Ja, ik moest betalen. Job Knoester, 1.500 euro. Ja, dat moet ik betalen. Dat wordt van mijn salaris ingehouden,” onthulde René met een mengeling van verbazing en irritatie.

De kloof tussen bedrijfsbeleid en persoonlijke waardering blijft een punt van discussie, niet alleen voor René maar ook voor zijn collega’s en de kijkers thuis. Met een sardonisch lachje reflecteert hij op de absurditeit van de televisiewereld: “90 procent van wat daar werkt is incompetent.”

De vraag blijft hangen in de lucht: hoe lang zal René deze dubbele standaarden tolereren voordat ook hij zegt dat het genoeg is geweest?

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gossie zeg, een miljoen verdienen per jaar en dan 1500 piek op moeten hoesten.
Dat zuipt hij waarschijnlijk per dag aan wijn weg.
Dat is nou precies hetzelfde dat Max € 500 boete krijgt voor te hard rijden in de pitstraat.
Nou, daar ligt ie wakker van hoor, met z’n 42 miljoen per jaar.
Kom op zeg, stelletjes jankers.