Heftige ruzie tussen Olcay Gulsen en Jack van Gelder in De Oranjezomer

olcay

Tijdens de meest recente uitzending van “De Oranjezomer” vlogen de vonken er flink vanaf tussen Olcay Gulsen en Jack van Gelder. Het begon als een standaard aflevering onder leiding van Hélène Hendriks, maar escaleerde snel toen een controversieel onderwerp op tafel kwam. Het gesprek draaide om de werkcultuur bij de NOS, waarbij Olcay de gelegenheid greep om een steek onder water te geven.

Olcay maakte een scherpe opmerking naar Jack, voormalig NOS-medewerker, nadat er een filmpje wordt laten zien van redacteuren bij een nieuwsredactie die hun middelvinger opstaken. Olcay: “Maar bij de NOS was dat toch heel normaal? Dat deden ze dagelijks!” Deze opmerking was duidelijk een gevoelige snaar bij Jack, die bekend staat om zijn conservatieve houding en zelf in het verleden beschuldigd is van ongepast gedrag. Zijn reactie was fel en direct: “Nee, jij lult ook… Jij huilt ook met de wolven mee? Met dit soort onzin?”

Olcay liet zich niet uit het veld slaan en verdedigde haar standpunt over de werksfeer bij de NOS. “Nee, maar het was een toxische werksfeer, toch, volgens de Volkskrant?” Hierop antwoordde Jack geïrriteerd: “Je hebt geen idee waar je het over hebt, maar lul lekker mee. Prima.”

De spanning liep hoog op toen Olcay sarcastisch reageerde: “Nou, wij zijn echt vrienden. Ik kom de volgende keer weer!” Hélène probeerde de boel nog te sussen met een humoristische noot: “Nou, dat is een lekker stemmig einde van de show.”

Jack sloot het gesprek af met een duidelijke uitspraak: “Ja, maar zij lult onzin. Je lult gewoon onzin. Ze weet niet waar ze het over heeft.” Hiermee benadrukte hij zijn standpunt dat Olcay niet volledig op de hoogte was van de situatie waarover zij sprak.

Hélène leidde de show naar een einde met: “We gaan eruit. Kom gezellig nog een keer langs.” Olcay, niet verlegen om haar mening te delen, sloot af met een laatste sneer: “Je kan beter De Telegraaf geloven als ik het zo zie. Hier aan tafel wel. Haha.”

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het enige waar ik mij aan stoorde (en misschien ook overige kijkers) was het feit dat ze niet het fatsoen heeft om mensen uit te laten praten zoals Hélène dat wel doet.
Wanneer ze een opmerking plaatst, wat ze uiteraard mag doen, en er wordt op gereageerd dan lult ze er dwars doorheen.
Ze wil de volledige aandacht naar zich toe trekken.
(Diezelfde neigingen hebben ook Rutger v Castricum en Jeroen van Koningsbrugge)
Daar moet ze voor oppassen.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Kees Muizehuig

Iemand die tegen Jack van Gelder ingaat, heeft er meteen een fan bij, namelijk mijzelf.
Want die wandelende Telegraaf-propagandist is een ongelooflijke eikel. De TROS-held van weleer heeft zijn mond vol over het feit, dat iedereen wat beter met elkaar moet omgaan, maar sinds die gebruinde kop bij de Oranjezomer aan tafel zit, strijkt hij de andere gasten tegen de haren in met zijn omstreden standpunten over van alles en nog wat. Mr Marble Mania (wat ’n lullig programma’tje) heeft over ieder onderwerp wel een mening, knap hoor. Vooral zijn onsportieve gedrag ten opzichte van de Tour-winnaar van 2024 vond ik weerzinwekkend.

Ik mag Jack van Gelder wel en wat hij zei over Pogacar daar zou hij best eens gelijk in kunnen hebben.

Denk maar aan Armstrong, de hele wielerwereld stond op z’ n kop toen er een vermoeden was van doping, nee dit zou absoluut niet waar zijn, Lance trainde veel en was super gemotiveerd.

Enkele jaren later werden deze vermoedens toch waarheid. De tijd zal het leren of Jack te ver is gegaan met zijn opmerkingen.