Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Radio 538 verbant Ali B definitief: geen enkel nummer meer op de zender


ali-b

Het schip van Ali B lijkt nu definitief te kapseizen binnen de muziekwereld. Na zijn veroordeling door de rechtbank, is de eens zo populaire rapper nu ook persona non grata op Radio 538. Volgens Evert Santegoeds is Ali’s muziek compleet verwijderd uit de prestigieuze Top 1000-lijst een teken dat zijn val uit de gratie compleet is. “In de 1000 nummers, die worden onthuld in aanloop naar de Grand Prix van Zandvoort, staat niet één nummer van Ali B,” licht Santegoeds toe in zijn podcast Strikt Privé.

De keuze van 538 om Ali B volledig van de zender te weren is een direct gevolg van zijn recente veroordeling. Santegoeds benadrukt het verschil in behandeling tussen Ali en andere controversiële artiesten. “Marco Borsato, die niet veroordeeld is, wordt nog wel gedraaid, al is het minder. Maar Ali B, die is resoluut op de zwarte lijst van de zender geplaatst.”

Deze nieuwe ontwikkeling is een zoveelste klap voor Ali B, die nog maar kort geleden door de rechtbank van Haarlem werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens verkrachting en poging tot verkrachting. Het vonnis betreft een incident uit 2018 met Naomi in Heiloo en een poging in 2014 met Ellen ten Damme. Ondanks zijn stellige ontkenningen en de aankondiging van hoger beroep door zijn advocaat Bart Swier, lijkt de publieke opinie en de muziekindustrie zich definitief tegen hem gekeerd te hebben.

Ali’s advocaat blijft echter strijdlustig: “Ali is overtuigd van zijn onschuld en heeft alle vertrouwen in een betere uitkomst in hoger beroep.” Desondanks is de kans groot dat de eens zo stralende ster van Ali B voorgoed is gedoofd in de Nederlandse muziekhemel.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat een zegen voor de luisteraar, die vreselijke niet meer te hoeven horen.
Hopelijk een steun voor zijn vele slachtoffers.

Moot zo, nu de rest van de zenders en Spotify nog dan zijn we van hem af.