Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Jan Smit vaker in Marbella dan thuis: Wie zorgt er voor de kinderen?


Jan-Smit

De glamour van Marbella trekt weer eens een bekende Nederlander: niemand minder dan volkszanger Jan Smit heeft zich genesteld in dit luxueuze oord, ver weg van het nuchtere Volendam. Maar zijn frequente trips naar Spanje werpen vragen op over zijn vaderrol, zo vertelt hij in een openhartig gesprek met de Story.

Volgens Jan is het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om af en toe even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en de zorg voor de kinderen over te laten aan oma. “Mijn schoonmoeder springt bij als wij er niet zijn. Ze is onze rots in de branding,” vertelt Jan, die maar liefst elke maand een week doorbrengt in zijn tweede huis in Marbella. Soms met, maar vaak zonder kinderen. “Soms schieten we er gewoon even tussenuit, voor twee nachtjes maar.”

De volkszanger wordt regelmatig bekritiseerd omdat hij zijn kinderen ‘te vaak’ alleen zou laten. Op sociale media regent het reacties wanneer hij vanuit Spanje post, maar Jan wuift de zorgen weg: “Als ik thuis ben in Volendam, is het niet anders. Mijn dochter zoeft op haar scooter het leven door. Zien doe ik haar soms dagen niet.”

Deze moderne vorm van ouderschap, waarbij de kinderen al op jonge leeftijd zelfstandigheid leren, is volgens Jan geen teken van verwaarlozing maar juist van vertrouwen. “Fen, Emma en Senn zijn geen kleine kinderen meer. Ze zijn ondernemend en zelfredzaam, precies zoals we ze hebben opgevoed.”

Jan en zijn vrouw Liza vinden dat hun escapades naar Spanje niet alleen noodzakelijk zijn voor wat ontspanning, maar ook bevorderlijk voor hun relatie. “Zo’n korte vakantie is het perfecte recept om onze relatie fris te houden,” stelt Jan, die het belang van quality time met zijn vrouw benadrukt.

Ondanks de oordelen en het gefronste wenkbrauwen van de buitenwacht, blijft Jan standvastig. “Mensen moeten niet zo zeuren. Liza en ik genieten van de mogelijkheden die we hebben. Dat mag iedereen weten ook,” zegt hij stellig.

Met een ferme houding en een duidelijke visie op zijn gezinsleven blijft Jan Smit de gemoederen bezighouden, zowel in Nederland als in het zonnige Spanje. Terwijl de kritiek soms hard aankomt, blijft hij zijn levenskeuzes met verve verdedigen. “Waarom zou ik verantwoording moeten afleggen? Wij plukken de vruchten van ons leven.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Doet ie goed. Geniet van t leven hwt duurt maar even

Als hij geen verantwoording wil afleggen hoeft hij toch ook geen uitleg te geven?

Schoonmoeder is zeker bang dat de relatie springt en loopt de benen onder haar kont uit.

Hij kon me nog meer vertellen die verwaande Volendammer .