Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Sywert van Lienden is alles kwijt en doet zielig: “De maand waarin ik dakloos word”


sywert-2

De altijd spraakmakende Sywert van Lienden zit nu in een penibele situatie. De man die eens miljoenen binnenhaalde met een hele foute mondkapjesdeals, deelt nu op X dat hij binnenkort misschien wel dakloos wordt. “Het is september. Waarschijnlijk de maand waarin ik dakloos word,” post hij, een bericht dat snel de ronde doet.

Drama ten top Sywert lijkt de wanhoop nabij als hij om daklozentips vraagt en speurt naar een goedkope verblijfplaats in de buurt van Hilversum voor het welzijn van zijn kinderen. “Mocht iemand daklozentips hebben of een (goedkoop) plekje weten, al is het voor een tent: let me know.”

De reacties uit medialand zijn niet mals. Rutger Castricum kan het amper geloven en noemt het schrijnend, “Vooral dat stukje over zijn kinderen… Het is triest, zeker. Maar bij Sywert denk je toch niet direct: ‘Kom maar bij mij onderdak vinden.'”

Geen medelijden van misdaadverslaggever John van den Heuvel daarentegen, toont weinig sympathie voor Sywert’s noodkreet. “Ik weet ook niet of ik het zo zielig vind eerlijk gezegd. Ik bedoel: de man heeft toch wel een beetje de boel belazerd, in elk geval in de ogen van heel veel mensen. Nou, daar krijgt hij nu een beetje wat kletsen om zijn oren voor, om het voorzichtig uit te drukken.”

“Hij kan heel makkelijk afstand doen van alle procedures, dat stopzetten en volgens mij dan weer aan een nieuwe toekomst gaan werken. Het is geen domme jongen, denk ik, dus die vindt wel weer een baan. Maar dan dit soort dingen de wereld in helpen en ook nog je kinderen daarbij benoemen, ik kan er niet heel veel mededogen mee hebben,” merkt John scherp op.

En Rutger kan het enkel eens zijn met die kritische noot. “Ik moet zeggen, ik zie ook gewoon een figuur die niet echt medeleven verdient. Lijkt wel weer een typisch geval van aandachttrekkerij.”

Ook Hélène Hendriks heeft haar bedenkingen: “Hij heeft vast nog wel vrienden of familie waar hij terecht kan. Dit lijkt me gewoon een schreeuw om aandacht.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoeveel mensen belazeren de boel ook niet? Alsof Sywert de enige is. De hele samenleving hangt van corruptie en vriendjespolitiek aan elkaar. En of Van den Heuvel de paus is in plaats van media belust. Op zijn manier profiteert Van den Heuvel ook van misstanden.

Dat is nu een figuur waar ik totaal geen medelijden mee kan hebben, de over het paard getilde bal.

Ik ben het voor 100% eens met John van den Heuvel👍

Het Leger des Heils heeft vast wel een plekje voor hem.
Ziet die de andere kant van de Maatschappij ook eens.
Dat maakt nederig.