Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

De Meilandjes op Rand van Faillissement: Miljoenenverlies Dreigt


Martien Meiland

In het schilderachtige maar soms onverbiddelijke landschap van onroerend goed, worstelen de Meilandjes, met een slepend financieel debacle dat zelfs de meest flamboyante glitter van Martien doet verbleken. Maxime en Leroy, de jongere generatie van de Meiland-clan, zitten diep in de penarie met hun villa die niemand schijnt te willen, ondanks de wanhopige pogingen om het pand op te kalefateren.

De villa, beklad met een duizelingwekkende hypotheek van 2,2 miljoen euro, zadelt het paar op met maandlasten die de lucht in schieten tot een oogwaterende 14.000 euro. Dat is nog exclusief de astronomische stookkosten, te danken aan de belabberde isolatie van het huis. Ondanks een sprong van energielabel G naar C blijft het pand een blok aan het been, waarbij kopers opgeschrikt worden door de doordreunende geluiden van verkeer—een nooit eindigend concert, hoffelijkheid van de nabijgelegen drukke weg.

Het is niet alleen het duo dat zucht onder het gewicht van onroerend leed; Martien en Erica’s pension, Code Rosé, deelt in de malaise. Hoewel ogenschijnlijk opgeknapt, suggereren critici dat er nog bergen met werk te verzetten zijn. Het romantische pension heeft een serieuze facelift nodig, wat de potentiële verkoopprijs steeds verder drukt—van een bijna twee miljoen euro naar een minder aantrekkelijke 1.799.500 euro.

Bijkomende regelgeving eist dat de nieuwe eigenaar zijn intrek neemt in het pension, een eis die slecht uitkomt nu Martien en Erica het woondeel hebben gestript. De nieuwe eigenaar moet dus flink investeren om het pand bewoonbaar te maken. Gooi daar een energielabel E bovenop, en de kosten voor noodzakelijke verbeteringen kunnen gemakkelijk oplopen tot in de honderdduizenden.

De vicieuze cirkel van prijsverlagingen en noodgedwongen investeringen heeft ertoe geleid dat een financieel verlies van een half miljoen euro de familie op de hielen zit. Zal het charismatische gezin hun vastgoedperikelen te boven komen, of is dit de plotwending waar geen enkele realityserie op voorbereid is.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het spreekwoord is: Hoogmoed komt voor de val.

Ik ben die Meilandjes zo langzamerhand wel zat. Vooral Martien met zijn ‘gedoetjes’ alsof hij homo is; niet actief hopelijk want wie wil dat geraamte – nou maar weer een nieuwe bekende Nederlander tot de houdbaarheidsdatum.