Het laatste showbizz nieuws

blog

De perfecte buitenverlichting voor je tuin deze zomer


buitenverlichting

De klok is inmiddels verzet, dat betekent dat de avonden weer langer zijn en we langzaam richting het mooie weer gaan. Waar het ene jaar de 20 graden of warmer al in april wordt aangetikt, moeten we andere jaren soms net even wat langer wachten. Wat het dit jaar ook wordt, je kun je tuin maar beter op tijd klaar hebben. Naast het opruimen van je tuin en het verwijderen van het onkruid, is er natuurlijk nog veel meer waar je overna moet denken voordat je tuin helemaal klaar is voor de zomer. Wat dacht je namelijk van de verlichting in je tuin? Zo is het wel handig om niet alleen sfeer, maar ook wat functionele verlichting te hebben, zodat je bijvoorbeeld ‘s avonds onder de overkapping kunt zitten met een goed boek. Daarom delen we een aantal handige tips met je, voor het vinden van de perfecte buitenverlichting voor in je tuin.

Sfeerverlichting

We beginnen natuurlijk met de juiste sfeerverlichting. Een tuin is namelijk een verlengstuk van ons huis, waar we uiteraard ook niet zonder sfeerverlichting kunnen. Als we het hebben over sfeerverlichting in onze tuin, dan kan dit op allerlei verschillende manieren. Ons advies is om in het geval van een overkapping te werken met bijvoorbeeld prikkabels van Lichtsnoerbuiten.com. Deze lichtsnoeren zijn namelijk van hoogwaardige kwaliteit en dus ook absoluut niet te vergelijken met de vaak eenvoudige lichtsnoeren die je in de bouwmarkt of bij de bekende prijsvechters koopt. Daarbij komt ook dat deze snoeren koppelbaar zijn, waardoor je dus maar een stekker nodig hebt. Als laatste en dat is iets waar je altijd op moet letten als het gaat om buitenverlichting, is de IP67 classificatie. Dit wil zeggen dat de verlichting water- en stofdicht is en dus ook in de herfst- en wintermaanden prima buiten kan blijven hangen.

Functionele verlichting

Sfeerverlichting is leuk, maar ook functionele verlichting is natuurlijk ontzettend belangrijk! Daarom is het goed om niet alleen te kijken hoe je het zo gezellig mogelijk kunt maken in je tuin, wat natuurlijk wel belangrijk is, maar ook hoe je het zo veilig mogelijk kunt maken. Zo is het niet handig om bijvoorbeeld geen verlichting te hebben langs het pad naar de schuur of garage, mocht het hier vrij donker zijn. Ons advies is daarom ook om te kiezen voor verlichting die je bijvoorbeeld kunt dimmen. Zo kun je ook onder je overkapping zelf bepalen of je kiest voor felle of sfeerverlichting en kun je deze dus prima combineren.

Accentverlichting

Heb jij een prachtige palmboom of andere soortgelijke boom of plant in je tuin staan? Dan wil je natuurlijk wel dat deze goed gezien wordt! Accentverlichting is in dat geval dus de perfecte manier om dit te kunnen doen. Hierbij hoef je echt niet te denken aan enorme schijnwerpers, maar een paar vrij eenvoudige grondspots zijn vaak al meer dan genoeg. Omdat je wel wilt dat de boel ‘s avonds mooi in het licht staat, is het wel aan te raden om te kiezen voor verlichting op stroom in plaats van op solar. De kans dat je dan te maken hebt met minder fel licht op dagen dat het wat bewolkt is, is namelijk vrij groot.

Beveiligingsverlichting

Helaas zien we regelmatig dat er geprobeerd wordt om in te breken. Helemaal wanneer inbrekers de mogelijkheid hebben om dit in het donker te kunnen doen. Daarom is het belangrijk om niet alleen na te denken over de verlichting in je tuin als het gaat om sfeer en gezelligheid, maar dat je ook kritisch kijkt naar een stukje veiligheid. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat een inbreker er niet op staat te springen om met een felle lamp op zich, te proberen een deur te forceren. Handige tips hiervoor vind je ook bij het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Solar verlichting

De laatste die we graag willen bespreken met je, is solar lighting. Dit type verlichting is namelijk ideaal voor wat extra sfeer in je tuin. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld langs de borders of het looppad een paar lampjes te hebben die automatisch aangaan als het wat donkerder begint te worden ‘s avonds? Daarom is het dus ook zeker de moeite waard om deze, in aanvulling om de rest van de tuin, gewoon eens te gebruiken.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties