Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Carrière van zangeres Maan definitief voorbij, Zalen krijgt ze niet meer gevuld


Maan

In de meedogenloze wereld van de popmuziek heeft Maan de Steenwinkel, ooit de lieveling van het Nederlandse publiek haar ster zien dalen tot ver beneden de horizon van de hitlijsten. Na een jaar van radiostilte, waarin ze naar eigen zeggen “even bij moest komen” van de roerige beroemdheid, blijkt haar comeback allesbehalve een triomftocht.

Pauze Pakt Pijnlijk Uit

Begin dit jaar kondigde Maan aan dat ze een jaar lang geen muziek zou uitbrengen en niet zou optreden, een sabbatical die haar de kans moest geven om op adem te komen. Des te verrassender was het toen ze enkele maanden later alweer aankondigde te werken aan een nieuw album. Een nieuwe muzikale richting zou het worden, beloofde ze, weg van de poppaden die haar ooit succes brachten.

Fans Laten het Afweten

De fans reageerden aanvankelijk enthousiast, maar dat enthousiasme is inmiddels omgeslagen in teleurstelling. Maan’s nieuwe muzikale experimenten hebben dit jaar de hitlijsten nog niet weten te bereiken. Volgens Maan zelf is het een kwestie van wennen, een proces dat tijd vergt. Echter, na bijna negen maanden lijkt het publiek nog steeds niet overtuigd. “Ik ben echt dieper ingegaan op de kunst van de muziek. Ik merkte dat ik de muziek die ik maakte een beetje ontgroeide. Mijn definitie van succes is veranderd,” verklaarde ze onlangs in de Volkskrant.

Concerten Geschrapt Wegens Gebrek aan Belangstelling

De artistieke ommezwaai lijkt Maan duur te staan te komen. Volgens Juicechannel zijn er al twee concerten geschrapt wegens tegenvallende kaartverkoop, een lot dat ze deelt met andere ooit gevierde artiesten. “Het maakt niet uit als Paradiso straks maar halfvol staat: voor mij is het geslaagd als mijn muziek de juiste mensen bereikt, die begrijpen waarom ik bepaalde muzikale keuzen maak,” zegt Maan, die de leegte in de zaal wijt aan het onvermogen van haar publiek om haar nieuwe richting te waarderen. “Ik merk dat mensen verandering best lastig vinden. Dan zeggen ze dat ik mezelf verlies. Maar ik blijf juist heel trouw aan mezelf, ik maak dit omdat ik dat wil en omdat ik wil doorgroeien.”

Zoekt Maan de Schuld te Makkelijk bij Anderen?

Is Maan te voorbarig geweest in haar artistieke ambities, of is het publiek simpelweg nog niet klaar voor deze nieuwe versie van een ooit zo populaire ster? De tijd zal het leren, maar voor nu lijkt Maan’s muzikale reis meer op een solotrip dan een gezamenlijk avontuur met haar fans.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wie is deze eendagsvlieg?