Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

René van der Gijp in doodsangst: Gestoorde gek betrapt in zijn huis


rene-van-der-gijp

Het succes van Vandaag Inside is niet te ontkennen. Met bijna een miljoen kijkers per uitzending hebben de mannen een enorme schare fans. Maar waar succes is, daar zijn helaas ook obsessieve volgers die de grens tussen bewondering en stalken volledig uit het oog verliezen. René van der Gijp en zijn vrouw Minouche weten daar alles van. Wat voor de meeste mensen een gezellige tv-avond is betekent voor hen een leven vol ongewenste aandacht en zelfs gevaarlijke situaties.

René woont in een gewone buurt in Dordrecht, waar de rijtjeshuizen gemoedelijk naast elkaar staan. Maar schijn bedriegt, want het is bepaald niet de rustige omgeving waar je op hoopt. Achter een lage toegangspoort en een hoge heg schuilt de woning van de voetbalanalist, maar zelfs die minimale privacy blijkt niet voldoende om opdringerige fans buiten te houden. De nieuwsgierige blikken van mensen die even willen kijken waar de bekende tv-ster woont, zijn al vervelend genoeg, maar het gaat soms veel verder.

Minouche die het ondertussen spuugzat is uitte haar frustraties openlijk op Instagram. Ze herinnert zich nog levendig de schrik van april 2020, toen René voor zijn eigen huis werd aangevallen door drie gemaskerde mannen. Gewapend met hamers probeerden ze de ruiten van zijn auto in te slaan. “Gelukkig bleek het glas kogelwerend te zijn,” vertelt Minouche, maar de angst zit er nog steeds diep in.

En dan zijn er nog de ‘fans’ die denken dat ze even langs kunnen komen voor een selfie of een praatje. “Waarom moeten mensen per se voor onze deur foto’s maken?” vraagt Minouche zich hardop af. “We hebben een inbraak en een overval meegemaakt. Je kunt goede intenties hebben, maar dat weten wij niet.” En dat is precies het probleem: hoe onderscheid je een onschuldige fan van iemand met kwaad in de zin?

En alsof dat nog niet bizar genoeg is neemt de waanzin soms extreme vormen aan. Minouche herinnert zich een recent incident waarbij het helemaal uit de hand liep. “Laatst stond er iemand in onze gang om te vragen of hij mee kon rijden naar de uitzending.” Dat is toch van de pot gerukt? Dat mensen even een kijkje nemen waar een BN’er woont is tot daar aan toe, maar letterlijk over de drempel stappen en verwachten dat je gezellig mee mag liften naar de studio? Dat slaat werkelijk alles.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties