Het laatste showbizz nieuws

Peter Gillis, Shownieuws

Oorlog op Prinsenmeer: Peter Gillis sleept bewoners voor de rechter


peter

Het is opnieuw raak op vakantiepark Prinsenmeer, waar Peter Gillis in een venijnig conflict verwikkeld is met de laatste overgebleven bewoners. Woensdag staat hij tegenover negen koppige bewoners in de rechtbank in een poging om hen van het terrein te laten verwijderen. Gillis, die het vakantiepark al langere tijd probeert te ontdoen van permanente bewoners trekt nu alles uit de kast om zijn zin te krijgen. Maar deze bewoners laten zich niet zomaar wegjagen.

Sinds de overgangstermijn van de gemeente Asten op 15 september is verstreken, bevindt Gillis zich in een lastig parket. Volgens de regels moet het park vrij zijn van permanente bewoners, anders hangt er een dwangsom van 50.000 euro per maand boven zijn hoofd. Een financiële dreun die zelfs voor de flamboyante ondernemer te veel is. Maar ondanks de dreiging van deze torenhoge boete, houden enkele standvastige bewoners hun poot stijf. Ze hebben naar eigen zeggen simpelweg geen andere plek om heen te gaan.

De situatie op Prinsenmeer lijkt steeds meer op een kat-en-muisspel, waarbij de bewoners zich vastklampen aan hun laatste stukje grond. Gillis heeft nu zijn hoop gevestigd op de rechter om de impasse te doorbreken. Woensdag om 10.00 uur zal het kort geding dienen in het gerechtsgebouw in Eindhoven. Een cruciale dag voor zowel de bewoners als voor de omstreden vakantieparkmagnaat, die koste wat het kost de boetes wil vermijden.

Ondertussen heeft de gemeente Asten aangegeven dat de juridische strijd geen invloed zal hebben op hun handhavingsbeleid. Controles op het park zullen gewoon doorgaan, ongeacht de uitkomst van het kort geding. Daarmee wordt het voor Gillis alleen maar ingewikkelder om de rust terug te brengen op zijn park. Terwijl de burgemeester duidelijk maakt dat bewoners met een gedoogstatus buiten schot blijven blijft de spanning tussen Gillis en de overgebleven bewoners toenemen.

Voor de bewoners van Prinsenmeer is de situatie niet minder benard. Ze zitten klem tussen een gemeente die hen weg wil hebben en een parkbeheerder die koste wat kost van hen af wil. De vraag blijft: waar moeten ze heen als de rechter in het voordeel van Gillis beslist? En hoeveel harder gaat de strijd worden als de bewoners toch weigeren te vertrekken?

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Begrijp ik nu goed dat er wel een gedoogbeleid is ,maar dan niet voor de betrokkene.?

Waar haalt hij het gore lef vandaan, de crimineel.