Drama voor de heren van Vandaag Inside: RTL wil nooit meer iets met ze te maken hebben

Vandaag-Inside

Het vertrek van de mannen van Vandaag Inside naar Talpa zorgde in 2018 voor heel wat opschudding, vooral bij RTL-topman Sven Sauvé. Wilfred Genee eiste toen dat hij en zijn kompanen, Johan Derksen en René van der Gijp, een salarisverhoging zouden krijgen naar 450 duizend euro per jaar. RTL deed echter een ‘mager’ tegenbod van 390 duizend, wat de heren deed besluiten over te stappen naar Talpa. Inmiddels verdienen ze daar een duizelingwekkende 1,2 miljoen euro per jaar.

Verraad of slimme zet?

Wat destijds nog olie op het vuur gooide, was het feit dat er tussen Sauvé en John de Mol een informeel ‘anti-aanvalsverdrag’ zou zijn geweest. Talpa zou geen mensen bij RTL wegkapen, zolang er gesprekken liepen over een intensieve samenwerking. Toen die samenwerking niet van de grond kwam, voelde De Mol zich vrij om dit ‘gentlemen’s agreement’ van tafel te vegen. En de rest is geschiedenis: het VI-trio verdween naar Talpa, en RTL bleef verbijsterd achter.

RTL laat ze nu keihard vallen

Ondanks het succes van Vandaag Inside bij Talpa, lijkt een terugkeer naar RTL uitgesloten. Peter van der Vorst, directeur content bij RTL, maakte in een gesprek met mediakenner Victor Vlam duidelijk dat hij geen enkele interesse heeft om het trio weer in huis te halen. Van der Vorst, die doorgaans diplomatiek reageert op dit soort geruchten, was dit keer opvallend stellig: de heren passen simpelweg niet bij de positieve en optimistische uitstraling die RTL wil uitdragen.

“Te negatief”

Toen Vlam verder vroeg of het trio wellicht ‘te ordinair’ zou zijn voor RTL, reageerde Van der Vorst resoluut: het zou niet gaan om ordinair gedrag, maar om de negatieve sfeer die de heren met zich meebrengen. RTL wil juist programma’s die een positieve vibe uitstralen, en daar passen Wilfred, Johan en René blijkbaar niet bij. Dit betekent niet alleen dat het VI-trio een comeback bij RTL kan vergeten, maar ook dat hun onderhandelingspositie met Talpa flink is verzwakt. In december staan nieuwe onderhandelingen gepland en zonder andere opties lijkt het trio met lege handen te staan.

Hypocrisie bij RTL?

Toch roept deze beslissing bij veel mediakenners vraagtekens op. Victor Vlam wijst op de tegenstrijdigheden bij RTL: programma’s als Ranking the Stars, waar deelnemers elkaar afzeiken, en Temptation Island, waar koppels worden aangezet tot vreemdgaan, passen wél in het ‘optimistische’ beleid van de zender. Is Vandaag Inside echt zoveel erger dan deze formats? Of is het simpelweg een smoes van RTL om hun handen van het trio af te trekken? Of het nu strategisch is of niet één ding is duidelijk: de mannen van Vandaag Inside zijn niet meer welkom bij RTL, en dat kan hun toekomst bij Talpa behoorlijk beïnvloeden.

Deel deze juice!

Geschreven door Benny Paparazzo

Benny is berucht in het roddelwereldje en staat bekend om zijn scherpe blik en nog scherpere pen. Deze meester van het roddelambacht diept de sappigste verhalen op met een vasthoudendheid die menig beroemdheid doet sidderen. Benny's artikelen zijn doorspekt met bijtende humor, en zijn pen lijkt soms gedoopt in azijn.

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ieder seizoen hetzelfde, ruzie komt er nog wel een nieuw seizoen? Derksen en zijn kaars. Komt er nog wel een nieuw seizoen? RTL wil nooit meer iets met ze te maken hebben. Komt er nog wel een nieuw seizoen? Ik snap niet dat iedereen die BS maar voor zoete koek blijft slikken.