Erica Meiland in medische nachtmerrie: Baarmoeder verwijderd tijdens opnames

Erica-Meiland

Het lijkt erop dat de Meilandjes opnieuw in een medische rollercoaster zitten en deze keer draait alles om Erica. De doorgaans keiharde en no-nonsense Erica Meiland blijkt de afgelopen maanden flink wat te verduren te hebben gehad. De schrik was groot toen bekend werd dat ze een voorstadium van baarmoederhalskanker had. Dit nieuws sloeg in als een bom, en zelfs de nuchtere Martien en Maxime konden niet om de emoties heen.

Tijdens de opnames van ‘Chateau Meiland: En Route’ werd er een bijzonder heftig moment vastgelegd. Erica moest namelijk onder het mes. En niet zomaar: haar eierstokken én baarmoeder werden verwijderd om erger te voorkomen. Maxime gaf toe dat het terugzien van die beelden een koude douche was. “Het was echt even een klap in je gezicht, hoor. Je vergeet bijna hoe erg het was, maar als je dat weer terugziet… Mijn moeder had het echt moeilijk, je gaat dan al snel negatief denken.”

Erica blijkt altijd trouw mee te hebben gedaan aan het bevolkingsonderzoek voor baarmoederhalskanker. “Ik doe het al mijn hele leven, elke vijf jaar”, onthulde ze. “Maar deze keer vonden ze iets. Het bleek een voorstadium van kanker te zijn.” Een nuchtere opmerking, maar de impact was enorm. Het hele gezin voelde de spanning.

Erica’s comeback Gelukkig lijkt Erica inmiddels weer de oude te zijn, of in ieder geval goed op weg. Martien vertelt trots dat ze weer lekker bezig is in de tuin en de dagelijkse activiteiten oppakt alsof er niets gebeurd is. “Het gaat goed,” zegt hij met een zucht van verlichting, alsof hij het zelf nog nauwelijks kan geloven.

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties