Jeroen Rietbergen kan gewoon doorgaan met zijn gedrag

Gisteren was advocaat Sébas Diekstra te gast in de talkshow Khalid & Sophie. Sébas Diekstra is de advocaat van verschillende slachtoffers van het Voice of Holland misbruik schandaal.

Zaak geseponeerd?

Sébas liet doorschemeren dat hij denkt dat Jeroen Rietbergen die nu samen met Linda de Mol een rondreis door Chili maakt niet vervolgd zal worden net als de vermeende regisseur van de Voice. De zaak tegen de regisseur is namelijk ook geseponeerd door het openbaar ministerie door gebrek aan bewijs.

Maar één aangifte tegen Jeroen

Tegen Jeroen Rietbergen ligt er ook maar één aangifte van voormalig The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven. Nienke deed toen live in de talkshow van Beau haar schokkende onthulling over Jeroen.

Ze liet weten dat Jeroen Rietbergen zei dat ze tijdens de repetities ook andere studio’s boven hebben en of ze even mee wilde om te kijken. Zij dacht dat Jeroen gewoon aardig was en haar een rondleiding gaf. Maar toen ze boven kwamen waren er helemaal geen andere studio’s en begon Jeroen haar tegen haar zin aan te raken en haar te betasten.

Advocaat is het zat dat het OM zo lang doet

Sébas Diekstra zei er in de talkshow Khalid & Sophie het volgende over.

“Ik heb het puur over de aangiftes over de werkvloer van The Voice. Ikzelf zie de zaak-Marco Borsato en de zaak-Ali B apart van The Voice, omdat dat niet per se de werkvloer is geweest. (…) Op dit moment ligt er nog maar één aangifte, alleen tegen de bandleider, van Nienke Wijnhoven.”

 “Wij hopen – dat is wat het Openbaar Ministerie ons ook voorhoudt – dat we binnenkort wat te horen krijgen over een vervolg.”

“Het OM heeft rustig onderzoek kunnen doen en wij hopen dat daar iets positiefs uitkomt, maar we hopen in elk geval dat er binnenkort een beslissing van komt, want ik heb natuurlijk regelmatig contact met Nienke en zij is het ook wel zat na een jaar.”

Khalid Kasem:

“Ook als je kijkt naar de verhaal van Nienke wellicht – daar moeten we niet te veel op vooruitlopen – dan is de kans groter dat het niet tot een veroordeling leidt dan wel. Dat kan ik me zo voorstellen. Wat hou je dan nog over om tegen dit soort slachtoffers te zeggen? Heeft het nog wel zin om dit soort aangiftes te doen?”

Sébas:

“Wat helder is, is dat het strafrecht niet zaligmakend is in dit soort trajecten. Dat je zo’n lijdensweg door moet voordat je de kans hebt op gerechtigheid. Alleen het lastige is, dat is bij Nienke zo: ze heeft aangifte gedaan en dat wil ze uitzitten.”

“Alleen dat een zedenmisdrijf heeft plaatsgevonden, betekent natuurlijk nog niet dat het ooit bewezen kan worden. En daar zie je dat het systeem uiteindelijk geen genoegdoening voor hen kan brengen.”

Klap in het gezicht van de slachtoffers

Mocht de zaak tegen Jeroen Rietbergen geseponeerd worden dan is dit natuurlijk een klap in het gezicht van de slachtoffers en een vrijbrief voor Jeroen om daar te gaan met zijn walgelijke gedrag.

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hé uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoezo vrijuit.
Gewoon aanpakken laat het een waarschuwing voor anderen zijn.
Straffen in Nederland stellen toch niets voor.
Laat daar ook eens verandering in komen.
Samengevat harder straffen minder criminele figuren

Dat krijg je als je deel uitmaakt van de familie de Mol, money talks.

sja hoe geloofwaardig ben je als je vervolgens aanpapt met alweer een veeeeeel ouder iemand uit dezelfde band van vieze Jeroentje {{{{met wie je graag een beschuitje wou eten}}}} en elkaar neerzet als partner in crime?
niet erg betrouwbaar in mijn ogen 🥴

Als lover Linda een paar ton stort aan de rechter kan ze die lullo wel laten vrijpleiten.

Hopelijk blijft ie van Linda’s dochter af die viespeuk. 🤮🤮🤮
En..hij zal wel een taakstrafje krijgen of er geldboete, die zijn ouwe rijke scharrel natuurlijk wel voor mr dirty zal betalen.