RTL 4 in paniek na schokkende onthulling Eva Jinek

RTL-ster Eva Jinek houdt RTL 4 in spanning over haar toekomst bij de omroep. Insiders beweren dat het behoud van haar jaarlijkse salaris van 1,2 miljoen euro niet tot de mogelijkheden behoort, omdat ze niet meer zo’n publiekstrekker is als voorheen. Maar Eva laat er zelf weinig over los, behalve dat ze in september zal bevallen en pas in de herfst een beslissing wil nemen over haar contract.

Volgens bronnen is het echter niet alleen het geld dat een rol speelt bij haar keuze. Zo zou de prestigieuze uitzendplek van NPO 1, waar ze de opvolger van Matthijs van Nieuwkerk kan worden, beter te combineren zijn met haar gezinsleven. Ook zou ze bij de publieke omroep maar een paar maanden per jaar hoeven te werken.

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink vindt het opvallend dat Eva de beslissing voor zich uit blijft schuiven, terwijl RTL al heeft aangegeven dat ze met haar door willen. Collega Rob Goossens vindt het zelfs een valse actie van Eva, omdat ze bij haar overstap naar RTL destijds ook pas op het laatste moment aangaf dat ze weg zou gaan bij de KRO-NCRV. Hij vreest dat ze nu ook weer hetzelfde kunstje uithaalt.

Eva zelf wijt haar ingestorte kijkcijfers aan de afnemende lineaire kijkcijfers en het enorme aanbod aan streamingdiensten. “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet belangrijk vind of dat ik niet hoge kijkcijfers wil. Natuurlijk wil je dat”, aldus de presentatrice. Het is echter opvallend dat concurrent Vandaag Inside geen last lijkt te hebben van dit probleem.

Voor nu blijft het dus afwachten wat Eva’s beslissing zal zijn. Zal ze blijven bij RTL 4 en genoegen nemen met een lager salaris, of kiest ze voor de prestigieuze uitzendplek van NPO 1 en de mogelijkheid om haar gezinsleven beter te combineren met haar werk?

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hé uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties