Arie Boomsma, de onbetwiste koning van gezondheid en welzijn, neemt elke maandag de luisteraars mee in zijn podcast Over Routines. Maar deze week nam het gesprek een dramatische wending toen het onderwerp van discussie plotseling Arie’s eigen sterfelijkheid bleek te zijn.
Met zijn kenmerkende glimlach straalt Arie Boomsma levenslust uit. Hij deelt vol enthousiasme zijn kennis over onderwerpen als zweethutten, ademhalingsoefeningen en testosteron. Maar hoe gaat Arie om met de harde realiteit dat zijn kinderen fantaseren over zijn dood? Dit nieuws heeft hem diep geraakt.
In de meest recente aflevering van zijn podcast, die de mijlpaal van 100 afleveringen bereikte, had Arie zijn eigen moeder als speciale gast. Samen bespraken ze onderwerpen als geloof, poëzie en tuinieren. Maar hoe kon een gesprek over het stekken van planten zo’n duistere wending nemen? Het bewijst maar weer eens de diepgang die Arie altijd weet te creëren.
“Het gebeurde afgelopen week. Moos begon ineens heel hard te huilen,” vertelt Arie over zijn zoontje Mozes. “Ze hadden erover gesproken. Bobby stelde de vraag: hoe zou het zijn als papa er niet meer zou zijn?” Arie’s dochter bracht dit scenario ter sprake bij haar broertje. Arie begrijpt haar gedachtegang: “Dat is natuurlijk ook begrijpelijk. Je moet je langzaam voorbereiden op de dingen die ooit zullen komen.” Maar wacht even, is Arie Boomsma niet onsterfelijk?
Arie kan de emoties van Mozes goed begrijpen. “Het is moeilijk voor ze. Ze verlangen gewoon naar harmonie, vrede en liefde,” legt hij uit. Misschien moet Arie snel weer de sloot induiken om zijn weerstand te versterken, want zijn kinderen kunnen hem duidelijk niet missen. Maar zijn moeder lijkt het pragmatischer te bekijken. “In sommige gevallen moeten we erkennen dat we machteloos zijn,” zegt ze, de kracht van Arie onderschattend. “Je kunt je kinderen niet altijd beschermen.”
je mist niets van zo gek
Die vent is zo gek als een deur.
De Meilandjes zijn te druk met zichzelf en wellicht niet de klanten.
Hij viezerik en niet goed bij zijn hoofd en dat hij moet vrezen voor zijn leven nou en ook zo’n aandacht trekker de relnicht