Koning Willem-Alexander maakt enorme blunder bij de Belgen met grap over K3

Het koninklijke paar, Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, is momenteel op staatsbezoek in België en de media kunnen er geen genoeg van krijgen. Het driedaagse bezoek belooft een spektakel te worden, met talloze hoogtepunten die zowel op sociale media als in de krantenkoppen verschijnen. Het Koninklijk Huis kondigde het bezoek groots aan: “Het staatsbezoek aan België is officieel van start gegaan! Met veel pracht en praal arriveerden de Koning en Koningin op station Brussel-Zuid, waar ze werden verwelkomd door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken. Dit bezoek benadrukt de uitstekende betrekkingen tussen onze buurlanden, die historisch, maatschappelijk en economisch nauw met elkaar verweven zijn. Het is een kans om onze intensieve samenwerking verder te verdiepen en te streven naar een veilige, schone en duurzame toekomst.”

Tijdens zo’n staatsbezoek staan er diverse activiteiten op het programma, waaronder officiële bezoeken aan belangrijke instellingen, een indrukwekkende welkomstceremonie en uiteraard een vorstelijk staatsbanket. Het was tijdens dit laatste evenement dat de Koning een toespraak mocht houden, maar de koninklijke humor bleek niet bij iedereen in de smaak te vallen.

Het Koninklijk Huis onthulde: “Na een dag vol plechtigheden werd de avond afgesloten met een groots staatsbanket in het prachtige Kasteel van Laken. Zowel het Belgische staatshoofd als onze eigen Koning hielden een toespraak. Koning Willem-Alexander sprak met een knipoog: ‘We zijn van oudsher nauw met elkaar verbonden. Onze landen delen dezelfde passie voor nijverheid, wetenschap en zorg voor de kwetsbaren. (…) Tijdens ons bezoek hopen we meer te ontdekken over de bijzondere competenties van uw Koninkrijk en zijn gewesten. Competenties waar wij graag bij aansluiten.'”

De Koning voegde eraan toe dat de ‘Kennis, Kunde en Kapitaal’ uit de Zuidelijke Nederlanden de Noordelijke Nederlanden hebben laten bloeien in de Gouden Eeuw. Om zijn punt kracht bij te zetten, maakte hij een ludieke opmerking: “We kunnen wel stellen dat K3 toen al bestond!” Helaas kon de rest van de aanwezigen de humor van de Koning niet echt waarderen, behalve Koningin Máxima, die haar lach niet kon bedwingen.

De beelden van een schaterende Koningin Máxima zijn nu viral gegaan op sociale media en hebben de gemoederen flink beziggehouden. Terwijl de Koning zijn grapje probeerde te verzilveren, werd Máxima overmand door een onbedaarlijke lachbui.

Hieronder de beelden:

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hé uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wanneer blundert die nu eens niet????

Jij bent anders de grootste blunder. Ook Belg?

Sanne professionele RVD-trol: kenmerkend om koningshuis critici op lezerplatforms in grove bewoordingen af te zeken?