Maar weinig mensen weten dat er ooit een kritiek moment was dat het sprookje van Willem-Alexander en Máxima bijna ten einde bracht. Een onverwacht misverstand dreigde hun geluk te verwoesten…
In het voorjaar van 2000 verhuisde Máxima naar Brussel om zich voor te bereiden op haar rol als toekomstige prinses van Nederland. Hoewel ze haar best deed om de Nederlandse taal te leren, kon ze niet ontsnappen aan de aandacht van de Nederlandse pers. Een roddelblad wist een opmerkelijk nieuwtje te onthullen…
Het gerucht ging dat Willem-Alexander stiekem afsprak met zijn ex-vriendin, Emily Bremers. Voor Máxima, die al kampte met eenzaamheid, was dit nieuws verwoestend. De stress en geruchten leidden tot een verhitte ruzie op Brussels Airport, zoals Libelle meldt.
Vlak voor kerst, tijdens het dieptepunt van hun conflict, koos Máxima ervoor om even afstand te nemen en keerde ze terug naar haar thuisland. De kroonprins was geschokt en besefte dat hij snel moest handelen om hun liefde te redden…
Willem-Alexander nam het vliegtuig naar Buenos Aires om Máxima en haar familie ervan te overtuigen dat zijn liefde oprecht was. Tijdens de nieuwjaarsviering werd hun verzoening bezegeld met een bijzondere toast van Willem-Alexander, volgens Libelle: “Op Máxima’s laatste jaar als burgermeisje!”
Drie weken na de verzoening, op een bevroren vijver bij Paleis Huis ten Bosch, verraste Willem-Alexander Máxima met een romantisch aanzoek. Maar het bijzondere moment dat Máxima had verwacht, had een verrassende wending…
Willem-Alexander had voorgesteld om samen te gaan schaatsen, maar dit was slechts een slimme afleidingsmanoeuvre. Op het ijs vroeg hij Máxima om zijn vrouw te worden, tot haar grote verrassing. Ze had nooit verwacht dat het aanzoek zo intiem en betekenisvol zou zijn.
Uiteindelijk gaven Willem-Alexander en Máxima elkaar het jawoord op 2 februari 2002, en begon hun sprookjesachtige huwelijk. Het was een nauwe ontsnapping aan een potentieel dramatisch einde. Gelukkig triomfeert hun liefde nog steeds, twintig jaar later, als een lichtend voorbeeld van echte koninklijke passie.