Gevangenen staan Thijs Römer op te wachten, ze lusten hem rauw

Het nieuws over de veroordeling van Thijs Römer heeft Nederland geschokt. De acteur kreeg een gevangenisstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk, en een omvangrijke werkstraf van 240 uur voor zijn betrokkenheid bij online misbruik van minderjarige meisjes. Maar wat staat de bekende BN’er te wachten achter de gevangenismuren?

Een ervaren gevangenisbewaker deelt zijn inzichten over hoe Römer’s verblijf in de gevangenis eruit zal zien aan weekblad Story. Hij benadrukt dat het voor zedendelinquenten al geen pretje is om in detentie te zitten, maar voor Römer zal het nog moeilijker zijn vanwege zijn publieke status. “Zijn bekendheid maakt hem een doelwit,” merkt de bewaker op. “In de gevangenis is het feit dat hij aan kinderen zat een groot probleem.”

De bewaker onthult in weekblad Story dat in het gevangenisregime een hiërarchie bestaat waarin zedendelinquenten onderaan staan. Römer zal hoogstwaarschijnlijk op een speciale afdeling voor Extra Zorg worden geplaatst, waar gevangenen met psychische problemen worden beschermd tegen andere gedetineerden. Hoewel hij mogelijk fysiek gescheiden zal zijn van de rest, zal zijn tijd in detentie toch uitdagend zijn. “Zijn bekendheid maakt het voor hem moeilijk,” voegt de bewaker toe.

Binnen de gevangenismuren heeft Römer de optie om te werken of niet. Als hij ervoor kiest om niet te werken, zal hij de meeste tijd op zijn cel doorbrengen. Hij heeft enkele basisvoorzieningen in zijn cel, zoals een televisie en een telefoon, maar het gebruik van een mobiele telefoon is verboden. De bewaker legt uit dat hij alleen kan bellen als er geld op zijn telefoonkaart staat.

Het is duidelijk dat Thijs Römer’s tijd achter de tralies niet gemakkelijk zal zijn. De combinatie van zijn veroordeling, zijn bekendheid en de uitdagingen van het gevangenisleven maken het een moeilijke periode voor de acteur.

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hé uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Goed zo pak hem maar even goed aan en zo hard als het maar kan hij moet uitkijken voor straks wat hij doet

Perfect je zit daar niet omdat je denkt op vakantie te zijn, de gevangenissen in Nederland zijn toch al veel te luxe. De gevangenen zelf lossen die probleempjes onderling wel op en anders zal er her en der wel een bewaker zijn die een oogje toe knijpt.