Paniek bij de Meilandjes: toch geen vergunning voor pension alles moet dicht

Het lijkt erop dat de zon nog steeds niet schijnt voor Martien Meiland en zijn familie, ondanks het zomerse weer. Hun langverwachte droom van het Code Rosé Pension wordt nog steeds overschaduwd door vergunningsproblemen.

Terwijl de Meiland-clan genoot van een welverdiende vakantie op het stralende Tenerife, hing de onzekerheid rondom hun pension als een donkere wolk boven hun hoofd. “We hadden het pension tijdelijk gesloten, dus dat bracht wat verlichting”, vertelt Erica Meiland aan weekblad Weekend. Maar ondanks de uiterlijke kalmte, blijven de echte zorgen aanwezig.

Een investering van enkele tonnen en vele uren aan renovatiewerk zijn tot nu toe tenietgedaan door bureaucratische obstakels. De felbegeerde vergunning voor het pension is namelijk nog steeds niet verkregen, vanwege het feit dat er volgens de gemeente ook in het pand moet worden gewoond.

Terwijl Martien met tranen in zijn ogen stond en de gasten niet teleur wilde stellen, vond de familie een tijdelijke oplossing. Melissa, een van de medewerkers, heeft haar intrek genomen in het pension om de schijn van activiteit hoog te houden. “De vergunning is nog steeds in behandeling en we wachten op twee rapporten”, onthult Erica Meiland.

Hoewel Erica zich in de gemeenteraad van Noordwijk bevindt, waar ze vaak ter verantwoording wordt geroepen voor dit soort situaties, legt ze uit dat het ingewikkelde web van vergunningsregels niet altijd even duidelijk is. “Alsof ik een expert ben in vergunningen! De raadsleden zijn gewone mensen uit de buurt, met een normale baan naast hun politieke taken. We kennen echt niet alle ins en outs.”

De Meiland-familie houdt nog steeds hoop op een doorbraak en het verkrijgen van de langverwachte vergunning die hen in staat zal stellen om zonder hindernissen door te gaan met het Code Rosé Pension. Terwijl de kwestie van de vergunning voortduurt, lijkt de passie voor hun onderneming onaangetast. “De boekingen gaan heel goed”, merkt Erica op, “We zijn gesloten in december en januari. Vanaf 1 september openen we de boekingen voor 2024.”

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hé uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dus als je de wet niet kent, moet je vooral in de gemeenteraad gaan zitten. Erica heeft ze denk ik niet allemaal meer op een rijtje, komt misschien door de vele verfluchtjes en zo tijdens al die verbouwingen.

Eigen schuld had je vergunning maar op tijd moeten aanvragen!
Gemeente heeft na jullie beschuldiging aangegeven dat ze nog geen verzoek om vergunning hadden van jullie.
En jullie ruim op tijd hebben gemeld, vraag die zsm aan.
Dus eens naar jullie zelf wijzen ipv altijd naar een ander!

Ik denk dat ze daar in de gemeenteraad zich slap lachen als Erica weer eens met een stomme opmerking komt, die woedt echt niet serieus genomen daar.

Ik zou denken denken dat als je in de gemeenteraad zit toch wel weet dat je voor horeca een vergunning moet hebben. Wel een heel pension verbouwen, maar het belangrijkste “vergeten” ze. Erica hoopte zeker dat ze gematst zou worden omdat ze in de gemeenteraad zit.