HEFTIG: Prins Bernard was dus wel een nazi, eindelijk onomstotelijk bewijs gevonden

Diepe schaduwen uit het verleden werpen zich over het Koninklijke Huis met de onthulling van een verzwegen lidmaatschap. Prins Bernhard, wiens verleden in de nevelen van de oorlogsgeschiedenis altijd enigszins mystiek bleef, wordt nu in het licht gezet door een ontdekking die shocking is.

In een nieuw boek genaamd “De achterblijvers”, brengt auteur en voormalig directeur van het Koninklijk Huisarchief, Flip Maarschalkerweerd, het sluierende verhaal naar voren. Zoals gemeld door NRC, is het cruciale bewijsstuk – een originele NSDAP-lidmaatschapskaart, de partij van niemand minder dan Adolf Hitler – opgedoken uit de persoonlijke schatkist van documenten op Soestdijk, beheerd door Maarschalkerweerd na Bernhard’s overlijden in 2004.

Hoewel er reeds speculaties circuleerden over prins Bernhard’s mogelijke affiliatie met de nazipartij, was de prins zelf stevig in zijn ontkenning. Zelfs in het aangezicht van tegenspraak en met de naderende dood in het vizier, verzekerde hij de Volkskrant, β€œIk kan met de hand op de Bijbel verklaren: ik was nooit een nazi. Ik heb nooit het partijlidmaatschap betaald, ik heb nooit een lidmaatschapskaart gehad.”

Maar het tegenbewijs spreekt nu luid in de vorm van deze verloren gewaande kaart. De documenten, in eerste instantie opgedoken door de Amerikanen en gereproduceerd, belandden uiteindelijk bij historici Gerard Aalders en Coen Hilbrink, en openen nu een nieuw hoofdstuk in ons begrip van de prins zijn duistere jaren.

Aalders, die eerder door Bernhard beticht werd van het verspreiden van misinformatie en in een onverwachte draai van gebeurtenissen zelfs een telefoontje van de stervende prins ontving ter ontkenning, vindt nu een zekere voldoening in deze ontdekking. Hij uitte tegenover NRC: β€œVoor mij persoonlijk is dit heel leuk om te horen.” Hij vervolgt: “Hij probeerde iets te ontkennen wat niet te ontkennen viel.”

Met de correspondentie die suggereert dat vrienden van Bernhard betrokken waren bij het proberen te annuleren van zijn lidmaatschap, benadrukt Aalders dat de legitimiteit van deze vondst geen onderwerp van complottheorieΓ«n kan zijn. β€œNee, dat is echt wel elke samenzweringstheorie voorbij.”

De echo’s uit het verleden resoneren nu in de gangen van de koninklijke geschiedenis, met dit boek dat de deuren opent naar een tot nu toe verborgen hoofdstuk. Wat deze openbaringen zullen betekenen voor de nalatenschap van prins Bernhard blijft een mysterie, maar ongetwijfeld zal het koninkrijk en daarbuiten gonzen van de gesprekken over deze ontluikende onthulling uit het diepste, donkerste archief van de prins.

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hΓ© uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belachelijk om dit na zoveel jaren nog naar boven te halen.

Wat Bernard al dan niet heeft gedaan daar kunnen zijn nu nog levende nazaten totaal niets aan doen.

Laat zoiets rusten en zaai geen haat want dat komt er onherroepelijk van🀬

Dit is helaas al oud nieuws, het was al heel lang bekend, alleen het echte bewijs was er niet. Beetje dom van Bernhard om dat te bewaren.

Wel vervelend voor Willem Alexander.
Hij kan de 🌰 kastanjes weer uit het vuur halen, en zich verdedigen voor wat zijn πŸ‘΄ grootvader gedaan heeft in het verleden.
Dit is allemaal oud nieuws.

Pfff… dit wist vrijwel iedereen toch al. Op een feest van Juliana en Bernard werd nota bene het Horst Wessel lied gespeeld en toen de dirigent dat weigerde werd hij door Wilhelmina de laan uitgestuurd. Fout volk die Oranjes en gelukkig daalt de populariteit van het koningshuis ieder jaar verder ! Het wordt tijd voor een republiek!

Een republiek en dan???
Kunnen we daar over mopperen, wie of wat er ons land ook zal proberen te leiden en te besturen ze kunnen het toch nooit goed doen in de ogen van veel van ons😀