André Hazes furieus: zijn Amerikaanse avonturen in gevaar door weigering

André Hazes en zijn partner Monique Westenberg lieten vorig jaar ze de schoolbel van hun zoon voor wat het was en verruilden het Nederlandse schoolplein voor een Amerikaanse avontuur, buiten de officiële schoolvakanties om.

Toch, ook in de wereld van glitter en glamour is de leerplicht een niet te negeren wet. Het stel kwam deze zomer voor het gerecht, omdat zo’n vakantie tijdens schooldagen toch echt niet zomaar gepermitteerd is in ons kikkerlandje. De consequenties? Een niet zo fraaie notitie op het strafblad van de zanger en een flinke boete.

“Natuurlijk ben ik te hard aangepakt,” biechtte André op aan presentator Frank Dane tijdens de middagshow op Radio 538, met een ondertoon van frustratie in zijn stem. Een strafblad is niet zomaar een papieren tijger, het heeft zo zijn gevolgen. “Mijn ESTA is nu nog geldig, maar bij de volgende keer dat ik Amerika in wil is de kans groot dat ze me weigeren, ja, dus dat wordt dan gewoon Torremolinos ofzo.”

Waarom voelt André zich zo in het nauw gedreven? Wel, er zit een addertje onder het gras: de regel is dat een strafblad pas op de loer ligt na 14 dagen schoolverzuim. André en Monique werden al bij 13 dagen op het matje geroepen. Daarbij opgeteld, gelooft André dat zijn status als Bekende Nederlander hem in deze situatie geen windeieren heeft gelegd. “Natuurlijk!” beaamde hij, toen Frank de vraag opwierp of hij misschien als voorbeeld is gesteld.

Het verhaal neemt echter een nog ironische wending. De zanger, die blijkbaar niet geheel tegen vakanties tijdens schooltijd is, onthult dat zijn zoon’s nieuwe school flexibeler omgaat met verzoeken voor verlof buiten de schoolvakanties. “Ik ga de vijftiende naar Bonaire voor een schrijfkamp,” deelt André. En voegt daaraan toe dat zijn zoon niet direct meegaat. “Nee, ik heb zeven dagen goedkeuring gekregen, man. Ja, ja, ja, ja, hahahaha, yes! Dus die komt daarna een week.”

Deel deze juice!

Geschreven door Utopia fan

Utopia Fan is een ervaren journalist die graag de mankementen en gebreken van bekende Nederlanders onthult. Want hé uiteindelijk zijn we allemaal mensen.

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En maar blèren dat z’n zoontje een stabiele leefomgeving heeft.
Die twee zijn echt helemaal geschift.

Die kleuter denkt dat hij heel wat is, om die kleine mee op vakantie te nemen , zonder toestemming. Hij denkt dat hij o zo beroemd is.
Hopelijk mag hij nog één keer Amerika in, met de rest van zijn familie ( enkele reis) en nooit meer terug komen hier.

Goed gezegd Chrisje🤭

Als die nieuwe school flexiber met de leerplichtwet omgaat dan klopt er iets niet.
Ik ben van mening dat die wet voor het hele land en alle scholen telt.
De kleuter heeft dus voor een andere school gekozen om zijn zin door te drijven en Monique is net zo dom, want die wil alleen maar reizen

hij wel, een schrijfkamp op bonaire. voor wat? nog een flopalbum?🤣
het leven van gespeelde ´´artiest´´ kan ie vaarwel zeggen in plaats van iedereen een rad voor ogen draaien met zijn valse porem.
waardeloze kwal

Toch leidt hij een prima leven en verdient hij een prima inkomen met de verkoop van gebakken lucht. 😉 🙃

Mag wel hopen dat schoolinspectie die school onder de loep neemt .