Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Catherine Keyl’s onverklaarbare pijn is zeker geen slijmbeursontsteking


Catherine-Keyl

Catherine Keyl gaat momenteel door een moeilijke periode. Ondanks haar frequente verschijningen op televisie in het afgelopen jaar bevindt ze zich nu in een pijnlijke situatie. Al wekenlang is ze gedwongen tot bedrust en slechts in staat om wat yoghurt uit de koelkast te halen. Elke beweging zelfs tien stappen zetten veroorzaakt hevige pijn.

Keyl’s gezondheidstoestand ook bekend als het ‘Keyl-mysterie’ is zorgwekkend. Routineactiviteiten zoals een wandeling naar de supermarkt of een blokje om zijn onmogelijk geworden. Haar leven staat stil. Een eerdere diagnose in het Tergooi MC wees op een slijmbeursontsteking, waarvoor ze een cortisone-injectie kreeg. Echter deze behandeling bracht geen verlichting en er lijkt meer aan de hand te zijn.

Guido den Aantrekker van Story uitte zijn zorgen over Catherine’s toestand in Shownieuws. De pijnlijke injectie die ze ontving heeft haar niet geholpen. Ze is al zes weken aan het kwakkelen en de oorzaak van haar pijn blijft een mysterie. Ondanks een second opinion in de Bergman-kliniek waar ze uitvoerig werd onderzocht blijft de oorzaak van haar klachten onbekend.

De volgende stap voor Catherine is een nieuwe scan in de hoop dat er toch iets gevonden kan worden. Zonder diagnose is het immers lastig om een passende behandeling te vinden. Haar situatie heeft geleid tot veel empathie vanuit het publiek. Op reactiefora delen mensen hun ervaringen en geven medisch advies. Zo suggereert Marita dat Catherine’s klachten kunnen wijzen op een verstopte buikslagader een aandoening die haar bekend voorkomt. Zij werd hieraan geopereerd en kan nu weer alles doen.

Een andere reactie op NU.nl refereert aan een aneurysma. Gerard deelt het verhaal van een vriendin met vergelijkbare ‘onverklaarbare klachten’, die uiteindelijk bleken te komen van een dreigend buikaneurysma. Dit zet Pi ertoe aan om voor te stellen dat Catherine onmiddellijk gescreend moet worden op deze aandoening, gezien de ernstige consequenties ervan.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vind dit heel erg voor Catherine, om zoveel pijn te hebben, en de oorzaak niet echt gevonden word.
Ik wens haar veel sterkte , en van harte beterschap toe.🌹

Of is ze, op 75-jarige leeftijd, gewoon versleten?
Oud worden gaat gepaard met kwalen, niemand is uitgezonderd van ouderdom. 😉

Onzin!!! Als eea versleten is, gaat het proces langzaam het start met wat pijn en iets last van been/heup etc.etc. & als je van de een op de andere dag niet meer kan lopen is er meer aan de hand.
Ze moeten haar volledig checken, is vaak een geel andere oorzaak dan puur de heup.

Die zorg in NL is zo slecht. Ze checken alleen haar heup + been. Belachelijk!
Als je van de een op andere dag niet meer kan lopen is er meer aan de hand.

Mijn ma had hetzelfde als CK, ook ineens niet méér kunnen lopen & veel pijn.
Pas na 5 weken een hoofdscan laten maken.
Ondanks haar val op hoofd & pijn in hele lijf. Ook geen pijnstillers. Zo sneu.
Op aandringen van revalidatie-kliniek eindelijk een hoofdscan.
Toen bleek pas wat voor ergs ze in haar hoofd had.😥
Hetgene wat haar benen aanstuurde was aangedaan.

Catherine, kom voor jezelf op! Het ziekenhuis kijkt niet verder dan hun neus lang is & wil zoveel mogelijk geld uitsparen.

Laatst bewerkt op 9 maanden geleden door Julia

Ik heb een huisarts gehad die mij wekenlang wegstuurde met “spit”, wat achteraf een hernia bleek. Bij de eerste keer durfde hij ook nog te zeggen dat als het na 2 wekenlang niet over was, het mijn eigen schuld was. Maar ik wist 100% zeker dat het geen spit was, dat had ik al vaker gehad en wist dat het dat niet was. Na 1,5 week kon ik nog maar amper lopen, ik liep met een rolator. Tot ik een arts in opleiding kreeg, die nam mijn klachten serieus, en stuurde me naar het ziekenhuis.
Na de operatie ben ik terug gegaan naar die huisarts, ik zei het was geen spit maar een hernia. Was zijn reactie, als ik iedereen met rugpijn naar het ziekenhuis moet sturen wordt de zorg onbetaalbaar. Maar naar mij luisteren omdat ik mijn lijf ken. Nee hoor. En een excuses heb ik ook nooit ontvangen. Ben meteen overgestapt naar een andere huisarts.

Ik hoorde dat het toch een hernia was, ze gaat een klacht indienen.
Al zeven weken met veel pijnen in bed liggen, ze gaan haar nu behandelen zo als het hoort.
De zorg word hier hoe langer hoe slechter.

Met een hernia moet je vooral niet de hele dag in bed gaan liggen, maar vooral blijven bewegen. Maar het is makkelijk om een patiënt naar huis te sturen zonder degelijk onderzoek. Ik ken het zelf ook. Loop daardoor al ruim 10 jaar met elke dag pijn.

Vreselijk arrogant gedrag van jouw huisarts.
Walgelijk mijn en die van mijn ouders zijn ook niks.
Doorverwijzen is een ramp, willen ze niet.
Schandalig.

Toen ik hoorde van mijn moeder dat die huisarts ermee stopte omdat hij met pensioen ging, heb ik staan juichen. Mijn ouders hadden tot zijn pensioen hem als huisarts. Alleen werkte hij niet meer fulltime, en mijn ouders maakte altijd een afspraak als hij niet op de praktijk aan het werk was. Maar hij is gestopt, dat was een hele mooie dag voor mij.

Intens slechte zorg in NL😩
Schandalig haar 7 weken laten doormodderen. Met gruwelijke pijn & bijna 2 maanden plat in haar bed.
Blijkt het toch een hernia te zijn.
Haar steeds afgepoeierd.
Wat een slecht Goois ziekenhuis!
Al zijn de meeste ziekenhuizen zo o.a. Harderwijk e.d.
Goed dat ze een klacht gaat indienen.
Aanpakken dat arrogante tuig!

Laatst bewerkt op 9 maanden geleden door Julia