Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Blunder: Efteling stuurt felicitatie naar overleden kind, moeder in shock


efteling

In de Efteling, het sprookjesachtige pretpark in Kaatsheuvel is een bizarre fout gemaakt. Een trouwe abonneehouder ontving een vrolijke verjaardagsfelicitatie en kortingscode voor haar zoon Joey. Normaal een leuke verrassing ware het niet dat Joey helaas is overleden. De moeder deelde doordrenkt van cynisme een screenshot van deze macabere felicitatie op de Facebookpagina van de Efteling, vergezeld van de opmerking: “Welkom in de Wondere Wereld van de Efteling.”

De foutieve e-mail van de Efteling die bedoeld was als een hartelijke felicitatie voor Joey’s verjaardag en een genereuze korting van 12 euro op een entreebewijs bood, veroorzaakte een golf van ontsteltenis op sociale media. De Efteling-medewerker had duidelijk over het hoofd gezien dat in het klantenaccount van Joey vermeld stond dat hij was overleden. Een pijnlijke vergissing, zo bleek uit de verontwaardigde reacties van andere pretparkfans op Facebook.

Als reactie op dit pijnlijke incident bood de Efteling haar excuses aan en stuurde ze als gebaar vier gratis toegangstickets naar de familie. Echter dit goedbedoelde gebaar werd door velen als ontoereikend beschouwd. Naast deze ongelukkige misstap van de klantenservice, worstelt de Efteling ook met een ander probleem: de stijgende toegangsprijzen.

De prijs voor een magisch dagje uit lijkt elk jaar hoger te worden. Zo zijn de nieuwe tarieven voor 2024 al aangekondigd en deze zijn schrikbarend. Voor het eerst zal een ticket voor het pretpark de 50 euro grens overschrijden. De flexibele entreebewijzen zullen met 6 procent stijgen naar 51 euro, wat ook meteen het tarief voor het hoogseizoen in juli en augustus zal zijn. Zelfs de goedkopere kaartjes ontkomen niet aan een prijsstijging. Een ontwikkeling die bij veel fans voor ongenoegen zorgt gezien de al hoge prijzen die men gewend is.

Hieronder de felicitaties van de Efteling:

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit is echt een flinke blunder🤬 Hoe erg moet dit zijn voor de ouders !!!.

Zo een groot bedrijf durft dan met 4 vrijkaarten over de brug te komen het is gewoon niet te geloven 🤬

Zo lag er destijds een condoleance (van een leverancier) bij mij in de bus omtrent het overlijden van mijn vrouw.
Best attent.
Saillant detail, hij was gericht aan mijn vrouw.
Leve de automatisering.

De man van een bevriend stel van een oom en tante van mij is overleden. De beste man heeft in zijn woonplaats bij de gemeente gewerkt. Een jaar na zijn overlijden zouden ze een jubileum huwelijk gehad hebben. Kreeg de weduwe op die de van diezelfde gemeente een felicitatie voor hun huwelijk. Dan bega je als gemeente toch ook een verschrikkelijke flater of niet? Ze hebben wel hun excuses gemaakt. Maar zij was boos en ontzettend verdrietig.